Visum tips voor reizen naar Australië in 2018

Australië is met haar diversiteit al jaren een populaire reisbestemming. Tijdens een rondreis ervaar je het Australische stadsleven in Melbourne en Sydney, kun je de prachtige ongerepte natuur in de Outback bewonderen en kennis maken met de bijzondere cultuur van de Aboriginals.

Visum verplicht

Als je van plan bent naar Australië te reizen ben je verplicht om voor je vertrek over een geldig visum voor Australië te beschikken. De Australische overheid kent strenge regels en soms gecompliceerde procedures omtrent visumaanvragen. Het is daarom belangrijk je visum tijdig aan te vragen en je goed te laten informeren.

Er zijn verschillende typen visa voor Australië beschikbaar. In dit artikel lichten we de 2 meest aangevraagde visums voor Australië toe.

Toeristenvisum (eVisitor subclass 651)

Reis je als toerist naar Australië? Dan is het e-visum voor Australië, ofwel eVisitor subclass 651, in de meeste gevallen geschikt. Dit toeristenvisum is makkelijk en snel online aan te vragen. Het visum is 12 maanden geldig vanaf het moment van afgifte en geschikt voor meerdere reizen.

 

 

Om in aanmerking te komen voor dit e-visum voor Australië dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Je hebt een geldig paspoort van een in aanmerking komend land. Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit kunnen dit visum aanvragen. Ben je paspoorthouder van een ander land en wil je weten of je een eVisitor voor Australië aan kunt vragen? Neem dan contact op met e-visums.nl. Zij gaan het voor je na.
 • Je bevindt je buiten Australië op het moment dat je de aanvraag doet en deze wordt beoordeeld.

Een eVisitor 651 geeft je toestemming om:

 • binnen de geldigheid van het visum (12 maanden) naar Australië te reizen, met een maximale verblijfsduur van 3 maanden per bezoek;
 • op vakantie naar Australië te gaan en om vrienden of familie te bezoeken;
 • een zakenbezoek te brengen, mits je niet voor een bedrijf of organisatie in Australië werkt en geen producten in Australië verkoopt.

Belangrijk om te weten is dat het e-visum gekoppeld is aan je paspoortnummer en je dus dient te reizen met hetzelfde paspoort als op je visum staat vermeld. Heb je al een geldig visum voor Australië (een eVisitor of ander type visum), dan kun je wel een eVisitor aanvragen. Deze vervangt dan je bestaande visum zodra de aanvraag is goedgekeurd.

Je kunt je eVisitor visum voor Australië eenvoudig en veilig aanvragen via een Nederlandse tussenpersoon. Je ontvangt je visum al binnen 72 uur en ze zijn 7 dagen per week telefonisch en per e-mail bereikbaar om je vragen te beantwoorden. De kosten bedragen € 14,95 p.p. De betaling kan worden voldaan met iDeal.

Werken en reizen visum (Working Holiday visa subclass 417)

Dit visum is bedoeld voor jonge reizigers die in Australië willen werken en reizen voor maximaal 1 jaar. Je komt in aanmerking voor een Working Holiday visa voor Australië indien:

 • je tussen de 18 en 30 jaar oud bent;
 • je niet met een kind reist dat van jou afhankelijk is;
 • je heb een geldig paspoort van een in aanmerking komend land. Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit kunnen dit visum aanvragen.

 

 

Een Working Holiday visa geeft je toestemming om:

 • maximaal 12 maanden in Australië te verblijven;
 • in Australië te werken, tot 6 maanden bij dezelfde werkgever;
 • maximaal 4 maanden te studeren;
 • meerdere malen Australië uit en in te reizen binnen de geldigheid van het visum.

De beoordeling van een Working Holiday visum duurt langer dan die van een eVisitor. Het kan ruim een maand duren voor je aanvraag wordt goedgekeurd. Vraag je visum dus tijdig aan. Ook voor dit type visum voor Australië geldt dat het gekoppeld is aan je paspoortnummer.

Overige visa voor Australië

De eVisitor en het Working Holiday visa zijn de meest aangevraagde visa voor Australië. Het e-visum voor Australië, de eVisitor, is het gemakkelijkst en het snelst aan te vragen. Naast deze visa is er een aantal andere typen visa beschikbaar. Welk visum je nodig hebt is afhankelijk van het doel en de duur van je reis. Zo is er een studentenvisum als je in Australië wilt studeren en zijn er verschillende werkvisa als je een langere periode in Australië wilt werken. De voorwaarden van de verschillende visa kunnen wijzigen. We raden daarom aan je goed te laten informeren voor je een visum aanvraagt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.