Sydney – de droombestemming die werkelijkheid werd

Voor velen een droom. Ook voor Fred, en het voelde dan ook geweldig voor hem om deze wereldstad te mogen ontdekken. Zo ver weg en toch zijn de beelden zo bekend. Na aankomst op de luchthaven kocht hij een Opal Card en had hiermee voor een aantal dagen zijn vervoer geregeld. Na 15 minuten kwam de trein aan in Circular Quay. Hij wandelde het station uit en daar stond ze in volle glorie; Sydney Opera House. Adembenemend mooi. Hij zag ook direct de beroemde Harbour Bridge, een plaatje dat hij regelmatig had bewonderd in reisgidsen en magazines. Fred neemt je mee Down Under.

Opera House

Opera House

Circular Quay

Ik raad iedereen aan om een hotel te kiezen in de buurt van Circular Quay. Niet alleen is het een gezellige omgeving, maar ook zeer praktisch vanwege de transportvoorzieningen. De trein en vooral ook de ferry’s brengen je naar prachtige plekken en dat allemaal met je Opal Card. En iedere keer weer zie je het Opera House. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Ieder moment van de dag en avond oogt het anders en even betoverend. Zo ook vanaf de ferry naar Darling Harbour, die mij naar Barangaroo bracht. Bij aankomst, ga links de kade op en kies uit een van de trendy restaurants. Mijn tip is restaurant love.fish.

Een niet te missen ferryroute gaat naar Manly, met onderweg mooie fotomomenten van de Harbour Bridge, Opera House en de veranderende kust. Bij aankomst kun je zalig lunchen bij Hugos aan de haven en daarna doorlopen naar Manly Beach met mooie zandstranden en prachtige wandelmogelijkheden.

 

ZIE OOK: Acht toffe dingen om te doen in Perth

 

The Rocks is een historisch wijk bij Circular Quay en hier vind je het Four Seasons Hotel, de Shangri-La met een geweldige penthouse bar met een nóg geweldiger uitzicht over Sydney Harbour in Australie. Mijn favoriet is boetiekhotel The Harbour Rocks. 
In de wijk tref je tevens diverse bars, cafés en leuke winkels. In het nabijgelegen Gateway eet je de beste Dim Sum van de stad bij Din Tai Fung. Deze handgemaakte lekkernijen hebben al diverse prijzen gewonnen. Op de begane grond is een food court – een plek waar ik normaal gesproken allergisch voor ben – maar hier kun je stijlvol en prima lunchen. Tevens vind je in Gateway diverse restaurants; alle multiculturele smaken van Sydney onder hetzelfde dak. Over Chinees eten gesproken, een avondje trendy dineren bij Mr. Wong mag je niet overslaan. Vanaf The Rocks ben je er in een korte wandeling.

Din Tai Fung

Harbour Rock hotel

 

 

Manly beach

Manly Beach is leuk, maar Bondi Beach is wereldberoemd. Natuurlijk moest ik dat ook ontdekken. Hier komt alles van de Sydney-lifestyle samen op één plek. Quality time, vrienden, familie, relaxen, surfen, barbecueën en genieten van de zon en oceaan. Op mijn bucketlist stond de kustwandeling van Bondi naar de strandplaats Coogee: de Bondi-Coogee Coastal Route. Ik begon op North Bondi Beach en liep 6 kilometers langs de enerverende kust met stranden, rotsen en kliffen. Van deze wandeling krijg je energie. Bij aankomst beloon je jezelf met een drankje en hapje bij Coogee Pavilion. Als je na je wandeling tijdens de lunch- of dinertijden aankomt, laat je dan verwennen bij The Little Kitchen even verderop.

Manly beach

Bondi beach

Bondi beach

Bondi Coogee coastal route

De beste steden ter wereld om te ontdekken zijn voor mij steden met stranden. Sydney staat nu dan ook met stip in mijn top 3. Bruisend, relaxend, adembenemend, iconisch, smakelijk en divers. Sluit je verblijf af met een drankje in de bar van het Opera House en geniet van het uitzicht over de haven met de Harbour Bridge. Proost op het leven en de mooie ontdekkingen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.