Haarlem, Keulen en Brugge winnen Kerstmarkt Awards 2017

Onder grote belangstelling kreeg Haarlem vandaag de Kerstmarkt Award voor beste kerstmarkt van Europa uitgereikt. Dit gebeurde op de Vakantiebeurs in Utrecht. De Kerstmarkten in Keulen en Brugge wonnen een award voor ‘beste kerstmarkt’ in respectievelijk Duitsland en Belgie.

Prestigieuze awards voor de 3e keer uitgereikt

De kerstmarkt in Haarlem, die volgend jaar 25 jaar bestaat, is de beste kerstmarkt van Europa. Tot die beslissing kwamen meer dan 7.500 bezoekers van Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info die hun stem in een gezamenlijke poll hebben uitgebracht. Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht werd de Kerstmarkt Award 2017 uitgereikt aan vertegenwoordigers van de stad.

 

 

Winnaars

In de categorie Beste Kerstmarkt van Duitsland won Keulen en Brugge won de award voor Beste Kerstmarkt van België. Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info reikten de Kerstmarkt Award uit aan de 3 steden die favoriet zijn bij het publiek.

 

 

Een trotse heer Ed Mense, verantwoordelijk voor de organisatie van de Kerstmarkt van Haarlem nam de award in ontvangst van Patrick Mulder, publisher van Verkeersbureaus.info en Richard de Bruin, directeur Kerstmarkten.nl.

“We zijn ongelooflijk trots op deze award en de erkenning dat Haarlem de beste kerststad van Europa is”

vertelt Dhr. Mense. “Na de benoeming door HotelSpecials als gezelligste kerstmarkt van Nederland veroverde Haarlem de eerste plek in de Kerstmarkt Awards 2017 in Europa”, vervolgt Mense zijn verhaal.

Winnaar Haarlem: v.l.n.r  Leotine Splinter, Ed Mense, Richard de Bruin, Brenda Smit, Fabian Mense en Patrick Mulder

Winnaar Haarlem: v.l.n.r Leontine Splinter, Ed Mense, Richard de Bruin, Brenda Smit, Fabian Mense en Patrick Mulder

Favoriete kerstmarkt

De delegatie was speciaal uit Haarlem overgekomen om te horen dat de stemmers voor de kerstmarkt in Haarlem had gekozen als de favoriete kerstmarkt in Europa. De stad moest het opnemen tegen de kerstmarkten in onder andere de steden Amsterdam, Brugge, Leiden, Münster en Oberhausen.

Doorslaggevend voor de winst

Namens de stad Keulen nam Dhr. Josef Sommer, directeur KölnTourismus de Kerstmarkt Award 2017 voor Duitsland in ontvangst. “We zijn ontzettend blij dat het bijzondere decor van de kerstmarkt van Keulen heeft bijgedragen aan zoveel stemmen van het Nederlandse publiek. De imposante DOM is daarbij zeker doorslaggevend geweest voor de winst”, vertelt Sommer.

Winnaar Keulen: v.l.n.r Richard de Bruin, Michaela Klare, Josef Sommer en Patrick Mulder

Winnaar Keulen: v.l.n.r Richard de Bruin, Michaela Klare, Josef Sommer en Patrick Mulder

Blij met de stemmen

De vertegenwoordiger van Brugge was zichtbaar blij met de stemmen. Dhr. Piet. Vanderyse vertelt dat “Bezoekers genoten van warme braadworst en ijskoude jenever waarna ze pirouettes maakten op de schaatsbaan. We gaan trots naar huis met deze award voor de Beste Kerstmarkt van België.”

Winnaar Brugge: v.l.n.r Richard de Bruin, Piet Vanderyse en Patrick Mulder

Winnaar Brugge: v.l.n.r Richard de Bruin, Piet Vanderyse en Patrick Mulder

Top 10 kerstmarkten

1. Haarlem
2. Leiden
3. Keulen
4. Harlingen
5. Brugge
6. Dusseldorf
7. Buitenpost
8. Münster
9. Valkenburg
10. Oberhausen

De kerstmarkt wordt steeds populairder

”Dat kerstmarkten steeds populairder worden blijkt uit het feit dat toen de poll openging op 12-11-2017 er al direct veelvuldig werd gestemd. De campagne heeft meer dan een kwart miljoen Nederlanders bereikt via de websites verkeersbureaus.info, kerstmarkten.nl, tientallen nieuwsbrieven en social media.

“De speciale mediakit wordt in 2018 nog verder uitgebreid zodat ook de kerstmarkten in Duitsland en België eerder kunnen deelnemen”

vult Richard de Bruin van Kerstmarkten.nl aan. ”In 2018 zal de Award nog groter worden dan de afgelopen 3 jaren”. “Er zijn gesprekken gaande met de “European Cities of Christmas Network” organisatie, een private stichting, ondersteund door het Europees Parlement, voor samenwerking”, sluit Dhr. Mulder af.

 

FOTO’S UITREIKING: Bekijk de foto’s en download het persbericht via deze link https://www.dropbox.com/sh/vh9ny60w28ej31s/AACju0wFXOr4dEleXknDIxf-a?dl=0

Download the press release in German.

 

Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

De Vakantiebeurs is van 10-14 januari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Verkeersbureaus.info. Koop nu je entreekaartje met korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

 Comments are closed.