Reis veilig, bewust en gezond op de Vakantiebeurs

Reizen is leuk en nog leuker met een goede reisvoorbereiding. Om het voor reizigers makkelijker te maken, hebben verschillende partijen, waaronder de Douane, GGD en Ministerie van Buitenlandse Zaken, de handen ineen geslagen op de Vakantiebeurs. Tussen 10 en 14 januari 2018 krijgen bezoekers antwoord op al hun vragen rondom inentingen, reispapieren, visa, verzekeringen en veiligheid.

Vakantiebeurs 2018

NL Reist Plein

Weten wat voor souvenirs je mee mag nemen van je vakantiebestemming? En waarom sommige dingen verboden zijn? Zien hoe een hond met zijn neus van alles kan opsporen, hoe goed het ook verstopt is? Of testen of die gouden ring inderdaad echt goud is? Bezoekers krijgen op deze vragen en meer antwoord op het NL Reist Plein in hal 8 op de Vakantiebeurs. Daar zijn onder ander de Douane, GGD, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), Koninklijke Marechaussee, GWK, KLM Health Services en Ministerie van Buitenlandse Zaken aanwezig en geven uitleg, demonstraties en presentaties.

 

 

Deskundige adviseurs van de GGD geven advies over vaccinaties, malariapillen en maatregelen om tijdens de reis gezond te blijven. Daarnaast is een groot deel van de vakantiegangers onbekend met mogelijke risico’s en veel voorkomende infectieziekten in populaire vakantielanden. KLM Health Services informeert bezoekers over gezond op reis en geeft antwoord op vragen als ‘wat is het verschil tussen verplichte en aanbeloven vaccinaties?’ en ‘worden vaccinaties vergoed?’.

 

 

Verder geeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitleg over CITES. Bijna iedereen komt hier bewust of onbewust weleens mee in aanraking. CITES staat voor Convention on International Trade in Endangered Species of wild flora and fauna en regelt de wereldwijde handel in ongeveer 5.000 beschermde diersoorten en 30.000 beschermde plantensoorten. Lang niet iedereen kent de regels, weet welke verplichtingen erbij horen en wat de consequenties zijn van het overtreden van de regels. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland praat bezoekers bij over de CITES-regelgeving.

Namaakartikelen meenemen naar Nederland

Bezoekers kunnen daarnaast op de Vakantiebeurs douaniers het hemd van het lijf vragen. Zij beantwoorden vragen als ‘waarom is het niet verstandig om een namaak Louis Vuitton te kopen op vakantie?’ of ‘mag ik gevonden felgekleurde schelpen en koraal mee naar Nederland nemen?’ Naast het stellen van vragen kunnen bezoekers met een VR-bril door de ogen van een Douane-hond kijken. Loop bijvoorbeeld op vier poten mee over de bagagebanden van Schiphol en snuffel tussen de koffers. Dick Mol, de bekendste douanier van Nederland, vertelt in een presentatie ‘Smokkel is van alle tijden’ waarom de Douane je bagage controleert en waarom dat noodzakelijk en nuttig is.

De Vakantiebeurs is de perfecte aftrap om alvast in de juiste vakantiestemming te komen. Doe inspiratie op, plan een leuke stedentrip, waan je in de jungle of voel de hitte van de woestijn. Twijfelt de vakantieganger of hij zijn drone moet meenemen op vakantie, een compactcamera of een spiegelreflex? Dat treft, de vrijdag van de Vakantiebeurs staat in het teken van fotografie. Fietsvakantie? Op de beursvloer is daarvoor een speciaal plein met reisspecialisten.

Op het Urban Terras vertellen bloggers uit wereldsteden waar reizigers de meest bijzondere plekjes in ‘hun’ stad vindt. En zo gaat het nog even door op de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs helpt bezoekers aan de beste ideeën voor een fantastische vakantie.

 

Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

De Vakantiebeurs is van 10-14 januari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Verkeersbureaus.info. Koop nu je entreekaartje met korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

 Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.