Eten & Drinken in Haarlem

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus
Dat Haarlemmers van gezelligheid en lekker eten houden merk je zodra je van het treinstation richting het centrum loopt. Met meer dan 200 restaurants en 90+ kroegen valt er in deze stad elke dag wel weer wat nieuws te ontdekken op gastronomisch gebied. Of je nou wilt borrelen, uitgebreid wilt dineren of in een typisch bruin café iets wilt nuttigen, in Haarlem kan het!

Culinaire evenmenten

Een perfecte manier om een vleugje van Haarlems culinaire aanbod te proeven is Haarlem Culinair. Tijdens dit jaarlijks terugkerende culinaire evenement maak je kennis met een aantal van Haarlems top restaurants. Ben jij ook benieuwd naar wat Haarlem te bieden heeft? Kom dan in augustus naar de Haarlemse Grote Markt en proef de diversiteit van deze gezellige stad.

de Grote Markt in Haarlem

de Grote Markt in Haarlem

Haarlems nieuwste culinaire festival is ‘Proefpark Haarlem’. Tijdens dit culinaire feest maak je kennis met verschillende keukens, gerechten en mensen. Het is wat losser en informeler dan Haarlem Culinair en het is hierdoor ook meer gericht op ouders met kinderen, jongeren en iedereen die op zoek is naar iets nieuws. Schroom niet om een kleedje mee te nemen. Het ‘Food Truck’ evenement vindt namelijk eind augustus plaats op het grasveld van het Kenaupark.

Lunchen in Haarlem

Met een overschot aan gezellige knusse lunch plekjes is het bijna onmogelijk om een selectie te maken maar we doen ons best. De Overkant in de Paarlaarsteeg heeft by far de lekkerste en meest rijk belegde broodjes van Haarlem. Ze hebben hier werkelijk van alles! Voor de beste biologische lunchroom ga je naar Jetties en voor de meest knusse lunchspot moet je bij het Hofje zonder zorgen zijn! Maar ook bij Metzo, Nobel, Anne&Max en Dodici is het heerlijk lunchen!

Dineren in Haarlem

Verlaat Haarlem niet zonder gedineerd te hebben want je weet niet wat je mist! Voor een low budget maar kwalitatief uitstekend maaltje ga je naar Woodstone of de Pizzabakkers.
Patxaran is een van Nederlands beste Spaanse Pintxos restaurants en voor het meest verrukkelijke visrestaurant van Haarlem ga je naar Vis & Ko. Restaurant Truffels is zonder twijfel een van Haarlems meest verrassende restaurants. Met een vast menu bestaande uit 2x vis, 2xvlees en 2x dessert is dit restaurant een absolute must visit! Voor diegenen die net iets meer te besteden hebben is het sterrenrestaurant ML een goede optie. Ook het restaurant De vrienden van Jacob, te vinden op Landgoed Duin & Kruidberg, is een uiterst mooie locatie voor een stijlvol diner. Zorg dat je na het dineren nog ruimte over houdt want er gaat niets boven een heerlijk dessert van de Dessert Bar!

Borrelen in Haarlem

Wijnbars

Wijnbar Viqh is de perfecte spot als je van goede wijnen houdt en op zoek bent naar een sfeervolle locatie. Of je nou gaat borrelen met vrienden, familie of een date hebt, Viqh is de place-to-be in Haarlem voor een goed glas wijn. Op nog geen 100 meter van Viqh vind je Wijncafé Wijn & Ko. Ook hier ben je het aan het juiste adres als wijnliefhebber. De setting is iets minder hip dan bij Viqh maar zeker niet minder goed.

Jopenkerk

De Jopenkerk is een van Haarlems nieuwste en populairste horeca aanwinsten en alleen de locatie al is een bezoek waard. Misschien niet heel verrassend maar deze geweldige spot dankt zijn naam aan het Jopen bier wat hier gebrouwen wordt en aan het feit dat het zich in de Jacobskerk bevindt. Je proeft hier de meest goddelijke biersoorten zoals de Ongelovige Thomas, Jopen Adriaan Wit en Jopen Hoppen bier. De Jopenkerk is trouwens ook erg leuk om een hapje te eten.

De Jopenkerk

De Jopenkerk

Stadstrand de Oerkap

Ben je ergens tussen april en oktober in Haarlem en heb je zin in een unieke hippe plek om te borrelen of wat te eten? Dan is stadsstrand de Oerkap een aanrader. Trek je schoenen uit, plof neer in het zand of in een van de chille stoelen, bestel een drankje en kijk uit op het Haarlemse Spaarne. Heerlijk!