Met de hele familie op kerstexpeditie in Oberhausen

Winkelen, een bezoek aan de kerstmarkt, bouwen met legosteentjes of op visite bij Nemo de clownvis: de Duitse stad Oberhausen is in de maanden november en december een ideale bestemming voor een bijzonder familie-uitje. Bezoekers kunnen zich in SEA LIFE, LEGOLAND Discovery Centre en CentrO Oberhausen volledig onderdompelen in een gezellige kerstsfeer. En dat op slechts een steenworp afstand van de grens.

Flaneren over kerstmarkten

In winkelcentrum CentrO in Oberhausen kunnen shop-a-holics tot en met 23 december 2017 flaneren over 3 verschillende kerstmarkten. Bij de meer dan 150 versierde houten kraampjes is van alles te koop: van lekkere warme glühwein en currywurst tot houten speelgoed en kerstversiering. Hoogtepunten zijn dit jaar het kersttreintje, de grote rodelhelling met echte sneeuw, de muziekoptredens en ook de Kerstman is natuurlijk van de partij. Tijdens de kerstmarkt zijn de winkels in CentrO langer open: van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 22 uur. Trouwe klanten kunnen rekenen op aantrekkelijke kortingen.

 

 

Een LEGO-fijne kerst

Maar ook in het naastgelegen LEGOLAND Discovery Centre is de kerststemming voelbaar. Naast de workshop modelbouw, het pirateneiland en de 4D bioscoop zijn hier vanaf 1 tot 26 december levensgrote kerstbouwwerken van LEGO te bewonderen, zoals een kerstboom, sneeuwpop of de Kerstman. Een mooie locatie voor een familiekiekje voor de jaarlijkse kerstkaart. Wie even genoeg heeft van bouwen en spelen kan in het café neerstrijken voor lekkere kerstlekkernijen, zoals een wafel met warme kersen.

 

 

Na de kerstmarkt en de legosteentjes is het slechts een klein stukje lopen naar SEA LIFE Oberhausen. Bezoekers kunnen zich hier bij 50 aquariums vergapen aan de mysterieuze onderwaterwereld en tegelijkertijd meedoen aan een kerstspeurtocht. Een leuke manier om meer te weten te komen over de meer dan 5.000 verschillende soorten zeedieren die hier leven, waaronder haaien, otters, roggen en zeeschildpadden.

Wordt Oberhausen de beste kerstmarkt van 2017?

Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.