Australië, Thailand en Zuid-Afrika best gewaardeerde reisbestemmingen

Australië, Thailand en Zuid-Afrika zijn de best gewaardeerde ‘overall’ verre reisbestemmingen onder Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit meer dan 11.000 uitgebreide reviews op de reisbeoordelingssite 27vakantiedagen.nl.

De top 5 best beoordeelde verre reislanden wordt verder gecompleteerd door – opvallend genoeg – Mexico en Nepal.

Immense variatie

Australië krijgt met een 8,8 de hoogste gemiddelde waardering over alle 5 beoordeelaspecten: Cultuur & bezienswaardigheden, Natuur, Gastvrijheid, Stranden en Eten. Thailand en Zuid-Afrika volgen daar direct op met een 8,7 gemiddeld.
Australië scoort het best op de aspecten natuur (9,3) en stranden (9,0) en wordt door reviewers vooral geroemd om zijn ‘immense variatie’. Thailand krijgt met een 9,0 van allemaal het hoogste cijfer voor eten; Zuid-Afrika scoort maar liefst een 9,6 voor zijn ‘schitterende natuur’.

 

 

Verrassend geliefd: Nepal

“Dat de usual suspects zoals Zuid-Afrika, Australië en Thailand bovenin staan is geen grote verrassing”, aldus oprichter Johannes Keuning van 27vakantiedagen.nl. “Opvallend zijn echter de hoge scores van Mexico en Nepal. Voor de laatste geldt dat het ook na de aardbeving onverminderd geliefd is gebleven als verre reisbestemming.” Mexico krijgt net als Thailand en Zuid-Afrika een 8,7 gemiddeld en is het meest geliefd om zijn cultuur & bezienswaardigheden (9,0).

 

 

Nepal krijgt op basis van 4 van de 5 beoordeelaspecten (stranden zijn er niet…) een ruime 8,8 en eindigt daarmee cumulatief als 5. Het land werd in april 2015 getroffen door een zware aardbeving, maar blijft reizigers trekken en betoveren met zijn natuur en cultuur. “We werden overdonderd door de bergen, de vriendelijkheid van de locals en de pracht van de Nepalese cultuur. Een bijna spirituele ervaring!”, valt te lezen in een van de uitgebreide reviews.

Colombia ‘upcoming’ verre reisbestemming

De werelddelen Midden- en Zuid-Amerika worden als verre vakantiebestemming alsmaar populairder. Naast Mexico blijkt ook Colombia (8,6 gemiddeld) steeds geliefder. Jarenlang waren deze landen voornamelijk negatief in het nieuws vanwege drugscriminaliteit, maar deze reputatie wordt langzaam afgeschud. “Het afgelopen decennium is het toerisme in vooral Zuidoost-Azië explosief gegroeid. Nederlandse verre reisliefhebbers lijken meer en meer interesse te krijgen in Latijns-Amerikaanse bestemmingen waar het toerisme nog minder ontwikkeld is”, verklaart Keuning. “De negatieve veiligheidsadviezen voor bijvoorbeeld Colombia zijn – enkele regio’s uitgezonderd – inmiddels verdwenen. Steeds meer reisorganisaties beginnen er rondreizen aan te bieden. We zien louter enthousiaste verhalen over de gastvrijheid en enorme veelzijdigheid. ‘Een land dat op slag je hart verovert’, is een veelgehoorde uitspraak. Ook het succes van Netflix-serie Narcos draagt bij aan de interesse in Colombia!”

Over 27vakantiedagen.nl

27 Vakantiedagen is met meer dan een half miljoen bezoeken per maand een van de grootste onafhankelijke Nederlandse reisplatforms. De website is in 2014 opgericht door reisauteur Johannes Keuning en webdesigner Alfons Taekema en komt voort uit het gelijknamige boek (‘De Wereld in 27 Vakantiedagen – Reisgids voor de Werkende Mens’, Nieuw Amsterdam, 10.000 ex verkocht) en bijbehorende Facebookcommunity (inmiddels 60.000 fans). Op 27vakantiedagen.nl vinden reisliefhebbers naast uitgebreide bestemmingsinformatie en -inspiratie ook duizenden ervaringen van reisreviewers. Elke reiziger kan zich aanmelden, een profiel aanmaken en zijn of haar bezochte plekken reviewen, inclusief scores. “27 Vakantiedagen is er niet alleen voor de die hard reiziger, maar zéker ook voor de occasional reiziger. Voor de full time werkende reisliefhebber. Voor de verpleegster, de accountant, de marketeer of de magazijnchef met pak ‘m beet 24 of 32 vakantiedagen per jaar. Voor zij die met schaarse vrije tijd en gemiddeld budget toch veel van de wereld willen zien. Voor zij die slechts 1 of enkele keren per jaar even weg kunnen, keuzes moeten maken en dus niet álles kunnen zien. Voor zij die goede informatie willen over een bestemming, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.