Nepal

Een reis door Nepal is van begin tot eind een adembenemende ontdekkingstocht. Het land biedt een enorme diversiteit aan cultuur en natuur. Laat je overweldigen door het indrukwekkende Himalaya gebergte met de beroemde Mount Everest, de hoogste berg van de wereld. Trek op de rug van een olifant door subtropische wouden. Maak kennis met de uitermate vriendelijke bevolking en laat je betoveren door majestueuzen steden die bol staan van tempels en paleizen.

Mount Everest, hoogste berg ter wereld

Mount Everest, hoogste berg ter wereld

Bezienswaardigheden Nepal

De Kathmanduvallei in Nepal is ronduit magisch, met haar indrukwekkende koningssteden, vele tempels en kleurrijke bevolking. Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, heeft naast tal van kleine geheimzinnige straatjes het grote Durbar square. Het plein vormt het centrum van de stad en staat vol met mystieke tempels en majestueuze paleizen van oude koningen.

Het Durbar plein in Kathmandu

Het Durbar plein in Kathmandu

Een van deze paleizen doet nog steeds dienst als tempel voor de heilige Kumari, een levende godin, in de gedaante van een klein meisje. Zij wordt uitgekozen wanneer zij 2 tot 4 jaar oud is, op basis van haar eigenschappen en horoscoop. Vanaf dan is zij een godin en wordt zij letterlijk op handen gedragen: haar voeten mogen de grond niet meer raken. De Kumari komt maar weinig buiten de paleismuren. Behalve op feestdagen, dan wordt zij door de stad gedragen en mag ze een heilige rode stip uitdelen (de tika) op de voorhoofden van haar aanbidders.

Op trekking door Nepal

Nepal ontdek je doormiddel van tochten door het landschap. Er is geen betere manier om het overweldigende landschap tot je te nemen dan ‘back to basic’. Met een rugzak en stevige wandelschoenen ga je op ontdekkingsreis. Pas dan voel je je één met de natuur en leer je Nepal zien door de ogen van haar inwoners. Vanuit Kathmandu vertrekken er diverse georganiseerde tochten. Je kunt mee op trekking of zelf een tocht uitzetten. Of je nu 3 dagen tot 3 weken gaat, Nepal blijft je verassen. De ultieme uitdaging voor de echte avonturier is de 15 daagse trekking naar de Mount Everest. Doe je het liever iets rustiger aan, dan maak je de mooiste tochten vanuit de stad Pokhara naar het Annapurnagebergte of Sarangkot.

Safari op de rug van een olifant

Safari op de rug van een olifant


Tip van het verkeersbureau voor een bijzondere ervaring: Trek op de rug van een olifant door het subtropische Chitwan National Park. En laat je verassen door de bewoners van dit magische woud. Met een beetje geluk zie je Chitwa neushoors, luipaarden, beren, antilopen en wellicht een kudde wilde olifanten. Vergeet daarbij niet de kano-tocht te maken in niets meer dan een uitgeholde boomstam. Deze tochten worden begeleid door ervaren reisgidsen. Je kunt tijdens de tocht overnachten in een sfeervolle lodge midden in het park.

Restaurants in Nepal

Patan (Lalipur) mag je niet voorbijgaan zonder koffie, ontbijt of lunchstop in Café Soma. Er hangt een geweldig relaxte sfeer en het eten is er van uitzonderlijk goede kwaliteit voor Nepalese begrippen. Kies uit een van de 19 soorten koffie, 15 heerlijke sandwiches of 9 sappige burgers en hou nog een gaatje over voor een hemels zoet dessert!
Pokhara Beach Club is de hotspot voor een heerlijke lunch of diner met fantastisch uitzicht op het meer. Je kunt er terecht op het terras of in een van de relaxte zitjes tussen het groen. Of eet je maaltijd op het strand voor het ultieme relax gevoel.

Overnachten in Nepal

In Sarangkot kun je op tal van adresjes terecht om voor slechts €2,- te overnachten in eenvoudige hutjes of huisjes. Stuk voor stuk met een geweldig uitzicht over het besneeuwde Annapurnagebergte of het schitterende meer van Pokhara.

Het Pokhara meer

Het Pokhara meer


Wanneer je vroeg op staat kun je genieten van een prachtige zonsopkomst vanachter de bergen. In de jungle of tijdens een trekking zijn de overnachtingen nog eenvoudiger. Je slaapt in een tent of slaaptoren en de omgeving waarin je wakker wordt is meer dan vijfsterren waardig.

Net buiten de drukte van Pokhara overnacht je in het zeer comfortabele Trek-O-Tel. Dit sfeervolle hotel ligt midden tussen het groen. De kamers hebben stuk voor stuk prachtig uitzicht op de Fishtail bergen of het Phewa meer.

Het Shanker hotel

Het Shanker hotel


Waan je voor 1 nacht een ware Maharaja of Kumari in het Shanker Hotel. Dit luxe 4 sterren hotel is een heus paleis met majestueuze eetzalen en een even zo indrukwekkend zwembad. En dat alles midden in het centrum van Kathmandu met alle bezienswaardigheden naast de deur.

Vaccinaties voor Nepal

Als je gaat reizen naar Nepal is het verstandig om je te laten voorlichten over inentingen. Volgens het LCR zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen voor Nepal zoals Hepatitis A & DTP. Maak een afspraak via ThuisVaccinatie.nl voor een consult en vaccinatie aan huis.
vaccinatie-op-reis-logo

Verkeersbureau van Nepal

Nepal Tourism Board

Bhrikuti Mandap
Kathmandu
Nepal
Telefoon: +977.1.4256909
E-mail: info@ntb.org.np

email adres info@ntb.org.np
website adres welcomenepal.com
Facebook: www.facebook.com/nepaltourismboard

 

Doe een zakelijke aanvraag voor een bijeenkomst, congres, incentive of evenement

Met onderstaand formulier kunnen bedrijven in contact komen met onze partners voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, incentive, congres of evenement. Alleen MICE aanvragen worden in behandeling genomen. Consumenten gebruiken deze link.

    Ontvang elke werkdag om 16:00 het laatste nieuws over deze en 399 andere bestemmingen gratis in je mailbox.

 

Kaart van Nepal