Nederlanders verkiezen tijdens feestdagen zonvakantie boven familiediner

Ruim 4 op de 10 Nederlanders zouden, als zij mochten kiezen, liever hun feestdagen doorbrengen op een zonnige bestemming dan met hun familieleden aan het kerstdiner.

Gemiddeld 30% twijfelt nog of zij liever op winterzonvakantie gaan dan een 4-gangen kerstdiner delen met hun familieleden en 29% verruild een zonvakantie liever voor een viergangendiner met de familie.

Feestdagen in de zon

Gemiddeld 10% van de ondervraagden viert daadwerkelijk de komende feestdagen in de zon. Curaçao en de Canarische Eilanden zijn de populairste bestemmingen. Zo blijkt uit een winterzon-analyse uitgevoerd door Corendon.

 

 

Zonvakantie boven familiediner

Vooral zonaanbidders uit de provincies Drenthe (53%) en Flevoland (52%), verkiezen de zonnige vakantie boven de feestmaaltijd op Eerste of Tweede Kerstdag. Opvallend is de voorkeur van de Utrechters. Als enige provincie kiest het grootste deel (37%) voor het familiediner. Slechts 33% van de Utrechtse provincie zou kiezen voor de winterzonvakantie. Zo’n 30% twijfelt nog over de keuze tussen de vakantie of het kerstdiner.

 

 

De komende kerstdagen en jaarwisseling worden door ongeveer 1 op de 10 Nederlanders gevierd of ontlopen op een winterzonbestemming. Zo’n 2% viert alleen de jaarwisseling in een zonovergoten land, gemiddeld 4% juist alleen de kerstdagen. Nog eens 4% viert zowel Kerstmis als oud en nieuw op winterzonvakantie. De favoriete maand om op winterzonvakantie te vertrekken is overigens met 23% niet december, maar de maand februari.

Curaçao en Spanje favoriete winterzonvakantie bestemmingen

Een klein deel van de vakantievierders (1%) maakt het niet veel uit waar de winterzonreis naartoe gaat, als de zon maar schijnt en het er warm is. Een kwart van de Nederlanders wijst Curaçao aan als ultieme winterzonbestemming. Gemiddeld 18% kiest voor de zachte winterzon op de Canarische Eilanden. Corendon heeft voor winter 2017 de nieuwe bestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.