Winter in de Podkarpackie Regio

De provincie Podkarpackie is ‘s winters ook zeer de moeite waard om te bezoeken. De in de zon schitterende skipistes van de Bieszczady, of van de Beskid Niski bergen zijn ideaal voor de skiërs. Toeristen beschikken hier over uitstekende overnachtingsmogelijkheden, talrijke skipistes met diverse moeilijkheidsgraden en hiking trails.

De nieuwste ijshal staat in Sanok en op de skischans in Zagórze trainen wellicht de volgende olympische kampioenen. Deze regio kent gedurende een lange periode goede sneeuwcondities en een schitterend landschap. Winter duurt hier meestal vanaf half december tot eind maart. Zodra de eerste lichte vorst en sneeuw zich aandient vullen de hotels zich en begeeft men zich op de ski of snowboard.

SUBTITEL

Het toonaangevende wintersportcentrum in de regio is Ustrzyki Dolne. Het beschikt over skipistes van diverse moeilijkheidsgraad, prima huurfaciliteiten voor skiuitrustingen en een breed aanbod aan hotels en restaurants. Een eveneens rijk aanbod kennen de skicentra in Arłamów, Lesko, Karlików, Kalnica, Bystre, Iwonicz-Zdrój, Rymanów, en vele andere skicentra in deze regio. De meeste skipistes in de provincie Podkarpackie in Polen zijn van skiliften, verlichte pistes, sneeuwkanonnen en sneeuwschuivers voorzien.

 

 

De provincie Podkarpackie beschikt tevens over speciale langlauf routes. De mooiste leiden door Nationale Parken en landschappen. Het winterlandschap met sneeuw bedekte bossen in een heuvellandschap, met hier en daar rustieke boerderijen lijkt zo uit een sprookje te komen. In zo’n omgeving worden elk jaar hondenraces gehouden in Cisna, Lutowiska en Arłamów. Vele romantische indrukken krijgen toeristen ook als zij een nachtelijk sleerit nemen met fakkels. Voor de toeristen die van actie houden zal een rit met een sneeuwscooter aanspreken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.