Ontdek de ‘Big Seven’ in de Oostkaap

De Oostkaap is één van de best bewaarde geheimen van Zuid-Afrika. Spannende avonturen aan de Wild Coast, de Big Seven van Addo, ‘stoep’ verhalen, Port Elizabeth, Route 67 en de tijdloze Karoo; dit alles staat reizigers te wachten die de bekendste bezienswaardigheden al hebben bezocht en die nu op zoek zijn naar nieuwe en authentieke ervaringen in Zuid-Afrika.

Malaria vrij

De malariavrije Oostkaap, woonplaats van Nelson Mandela, is het epicentrum van de strijd tegen apartheid. Daarnaast beschikt de provincie over een 800 kilometer lange kustlijn die oneindige vergezichten biedt – van de halfdroge Karoo naar verlaten zandstranden en tropische bossen, oude scheepswrakken en majestueuze bergketens!

 

Lees ook dit artikel: Overnachten in de Oost-Kaap

 

Volg de sterren en landweggetjes naar een rustig alternatief voor de Tuinroute.

Dit zijn onze favoriete Big Seven hoogtepunten in de Oostkaap

1. De Otter Trail: Zonder twijfel de bekendste en populairste lange wandelroute in Zuid-Afrika. De Otter Trail volgt de spectaculaire kustlijn van de Oostkaap van de monding van de Stormsrivier naar Natures Valley in het Tsitsikamma National Park. De route is 42,5 kilometer lang en neemt 4,5 dag in beslag. Volg de ruige, rotsachtige kust en klim van zeeniveau tot een hoogte van meer dan 150 meter, met onderweg volop kansen om dieren te spotten.

2. De met scheepswrakken bezaaide Wild Coast is het traditionele leefgebied van de Xhosa-bevolking en de geboortegrond en laatste rustplaats van Nelson Mandela. Deze unieke plattelandsregio kent een kustlijn van meer dan 350 kilometer met glooiende heuvels en tal van inhammen. In galop over het strand en opwindende paardrijtochten door de heuvels zijn populaire activiteiten in deze regio.

3. In het Addo Elephant National Park leeft Afrika’s Big 7: leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn, zuidkaper en de grote witte haai. Het park strekt zich uit over vijf ecosystemen: van het uitgestrekte Darlingtonmeer, het Zuurberg gebergte en de dicht begroeide vallei van de Sondagsrivier naar de inheemse bossen in Woody Cape. Deze bossen omarmen het grootste duinlandschap aan de kust ten zuiden van de Namibwoestijn en bieden uitzicht op Bird Island en St Croix Island. Een populaire mogelijkheid om zowel zeehonden als walvissen te zien, in combinatie met een safari op eigen gelegenheid of onder begeleiding in hetzelfde park.

 

 

4. De Frontier Country Route loopt door een prachtig historisch gebied dat sterk beïnvloed is door de cultuur van de Khoi, Xhosa, Boeren en Britten. Een geliefde regio ook voor buitenactiviteiten en zoektochten naar de Big 5 met volop mogelijkheden voor safari’s, skydiving, deltavliegen, vliegvissen, abseilen, raften en alpinisme. Het fraaie landschap rond Grahamstown was eens het décor van de langste oorlog in de Britse koloniale geschiedenis en kent meer forten dan het totale aantal in de rest van het land. Grahamstown is niet alleen het centrum voor actie en avontuur, maar ook de locatie van het jaarlijkse nationale kunstfestival dat in juni plaatsvindt en met 11 dagen de grootste en oudste ode aan de kunst is in Afrika.

5. De tijdloze Karoo met zijn ‘koppies’ of platte heuvels en uitgestrekte open vlaktes met blauwgetinte bergen in de verte is de plaats waar de ‘ziel’ van Zuid-Afrika te vinden is. Hier gaat uw volgende reis naar toe. Hier vindt u een eindeloze sterrenhemel, weggetjes die naar een onbekende plek aan de horizon leiden, typische Karoo dorpjes van een lieflijke eenvoud, traditionele gerechten, beeldhouwers en kunstenaars. U brengt een bezoek aan diverse festivals, landwinkels en plaatselijke barretjes en dompelt uzelf onder in de lokale cultuur.

6. Wij hebben een groeiend aantal boerderijen waar u een nacht kunt doorbrengen als u echt op zoek bent naar authentieke, traditionele gastvrijheid en gezelligheid. Wat dacht u van Glen Avon Farm in Somerset East, Wellgood Guest cottage in Graaff-Reinet, Doornberg en Ganora in Nieu Bethesda, Hillston en Melsetter in Middelburg of Lowlands nabij Cradock.

7. Port Elizabeth is nu officieel ‘cool’! Een ‘verfrissende’ stad die herontdekt is, pretentieloos en zonder forse prijskaartjes. Er zijn geweldige kunstmusea, zoals het Nelson Mandela Metropolitan Art Museum, waar de beste kunstcollectie van de Oostkaap te vinden is. In de stad ligt ook de fabelachtige Route 67, een verzameling openbare kunstwerken ter herinnering aan de 67 jaar die Nelson Mandela wijdde aan de strijd tegen apartheid en voor de vrijheid in Zuid-Afrika. Het meest iconische kunstwerk is de ‘Voting Line’ van Anthony Harris en Konrad Geel. Tot slot is deze stad de trotse tuimelaar-hoofdstad van de wereld.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.