Oost-Kaap

De Oost-Kaap is de geboorteregio van Nelson Rolihlahla Mandela die door zijn landgenoten wordt beschouwd als de Vader van het democratische Zuid-Afrika. Dit gedeelte van het land is nog niet door het toerisme ontdekt, maar biedt de bezoeker naast aangenaam weer ook heel veel natuurschoon en cultuur. In deze op-een-na grootste provincie varieert het landschap van het verlaten Grote Karoo woestijngebied tot aan een ruige kustlijn en weelderig groene bossen.

Overnachten

Overnachten in een dorp of liever tussen de natuur? Alles is mogelijk in de Oost-Kaap, van kleine accommodaties tot luxueuze oorden, er is voor ieder wat wils.

Sport & Vrije tijd

De Oost-Kaap is dé plek voor avontuurlijke activiteiten. Reserveer 2 dagen om alle mogelijkheden hier te ontdekken. Zo zijn er geweldige wandelroutes langs de ruige, nog onontdekte kust.

Port Elizabeth

Port Elizabeth is de belangrijkste stad van deze regio en heet tegenwoordig Nelson Mandela Bay. Deze stad staat bekend als de ‘Friendly City’ of vriendelijke stad en daarmee worden niet alleen de inwoners aangeduid maar ook de weersomstandigheden. In de omgeving zijn weergaloze wildparken te vinden, waarvan een aantal ook speciale safari’s voor kinderen aanbieden. Ook het gerenommeerde Addo Olifant Park is hier te vinden. Al met al een regio die een bezoek meer dan waard is.

Grote Karoo

Grote Karoo

 

 

Hoogtepunten van de Oost-Kaap

  • Cultuur
  • Big 5 safari’s
  • Onontdekte stranden
  • Vissen, wandelen en andere outdoor activiteiten
Ontdek olifanten op een Big 5 safari

Ontdek olifanten op een Big 5 safari

 

Handige tips voor je Zuid-Afrika vakantie!

Ontvang tips om je Zuid Afrika vakantie goed voor te bereiden. Denk aan hotel aanbiedingen, vaccinatie informatie en tips om de Big Five goed te fotograferen. Vul hieronder je e-mail adres in om de gratis tips te krijgen.

sany-bewoners-oost-kaap