Alles over het aanvragen van een visum voor India

Ga je binnenkort op vakantie naar India? Of zijn er plannen om voor zaken naar India te reizen? Vergeet dan niet van te voren een visum aan te vragen. Nederlanders en Belgen zijn verplicht over een visum India te beschikken. Het e-visum (electronisch visum) voor India is de snelste en makkelijkste manier om een visum voor India aan te vragen.

Reisverslag India #1 // New Delhi

Lees de ervaring van de contributor Stephanie

Aan dit visum is een aantal voorwaarden verbonden, dus controleer van te voren of je hiervoor in aanmerking komt. In dit artikel lees je alles over het visum India en het aanvragen ervan.

Het e-visum voor India


Via de ambassade van India kunt u een visum voor India aanvragen. Deze procedure is echter duur en tijdrovend. Een goedkope en makkelijke manier om een visum voor India te verkrijgen is het e-visum. De aanvraag van een e-visum verloopt volledig electronisch en kan via een tussenpersoon zelfs helemaal in het Nederlands worden gedaan. Let er bij het inschakelen van een tussenpersoon wel op dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Er zijn 3 soorten e-visa voor India beschikbaar; voor toerisme, zakenreizen en medische reizen. Bij het aanvragen kies je welk visum op jouw reis van toepassing is.

 

 

Voorwaarden van het e-visum

Aan het e-visum voor India zitten bepaalde voorwaarden verbonden. De meeste toeristen en zakenreizigers voldoen hier aan en kunnen hun visum online aanvragen.

 • Bij aankomst in India moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
 • Je mag maximaal 60 dagen in India verblijven.
 • Binnen de geldigheid van je visum mag je 2 keer India in reizen (double entry).
 • Het e-visum is alleen geldig bij aankomst op de luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi en de zeehavens Cochin, Goa en Mangalore.
 • Bij aankomst worden vingerafdrukken en een irisscan gemaakt.
 • Je mag maximaal 2 e-visums per kalenderjaar aanvragen.
 • Met het e-visum heb je geen toegang tot bepaalde beschermde- en cantonmentgebieden, hiervoor moet je een aparte toestemming aanvragen.
 • Je kunt het visum tot 4 dagen voor vertrek aanvragen.
 • Op deze informatiepagina kunt u alle informatie over de voorwaarden van het e-visum India vinden.

  Hoe werkt het?

  Het aanvragen van een e-visum voor India kan eenvoudig en snel online. Een overzicht van de aanvraagprocedure in het kort:

 • Houd je paspoort bij de hand. Voor de geldigheid van het visum is het belangrijk dat alle gegevens overeenkomen met die in je paspoort.
 • Vul het digitale aanvraagformulier in.
 • Voeg een scan van je pasfoto en paspoort toe.
 • Betaal met Ideal of Mister Cash.
 • Ontvang het visum binnen 72 uur per mail.
 • Print het visum uit en neem het mee op reis.
 • Informatie en aanvragen

  Wil je meer weten over het visum India of direct een visum aanvragen? Let er op dat je je aanvraag bij een betrouwbare tussenpersoon indient. Wij raden aan je aanvraag in te dienen bij e-visums.nl Zij hebben veel ervaring met het verwerken van visumaanvragen en je kunt de aanvraag helemaal in het Nederlands doen.

   

   

  Ze controleren je aanvraag voor ze deze indienen in India. Op die manier voorkom je dat je visumaanvraag wordt afgekeurd of dat er een fout op je visum staat. E-visums.nl is elke dag (zelfs in het weekend!) telefonisch en per e-mail bereikbaar om je te helpen bij je aanvraag. De prijs voor een visum India is Euro. 84,95 per persoon. Je kunt met iDeal of Mister Cash betalen. Ook voor het aanvragen voor visums voor andere bestemmingen kun je bij e-visums terecht.

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Comments are closed.