New Delhi: uitzicht als in een film

Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat Stefanie 3 weken in India was. Uit het dagboek dat ze bij hield deelt ze haar tips. Wat moet je echt zien? Waar eet je lekker? Wat zijn de bijzondere – en schone – slaapplekken. Dit is deel één: Het begin van de reis en de aankomst in New Delhi.

Reisverslag India #1 // New Delhi

Aankomst in New Delhi

Na een lange vlucht die gelukkig voorspoedig verliep, kwamen we rond 3.30 uur dan eindelijk aan in New Delhi. Voordat we konden kijken of onze backpacks waren aangekomen, wat natuurlijk altijd weer spannend is, moesten we langs de immigratie voor paspoort- en visumcontrole. Ik ben toch altijd bang dat ik om een onverklaarbare reden geweigerd wordt. Een grote rode stempel in mijn paspoort en hop, onder begeleiding van doaniers op het vliegtuig terug naar huis. Niets was minder waar. Oké, geen warm welkom, maar zowel vriendinnetje An als ik mochten India in. Ook de backpacks hadden we al snel gespot. So far so good.

Opfrissessie

Na een klein opfrissessie zagen we buiten de chauffeur van ons guesthouse staan. Zat dan echt alles mee? Blijkbaar wel! Na een half uurtje rijden, door het nu nog redelijk rustige New Delhi, arriveerden we dan eindelijk bij Jyoti Mahal Guesthouse. Het zag er allemaal erg mooi uit. Overal afbeeldingen van Hindoeïstische goden en veel kleurtjes. Het guesthouse leek een beetje op een riad, die we nog kennen uit Marrakech. In het midden een soort kleine tuin en daar omheen een arena met de kamers. Wit gestucte muren en gekleurde lampjes.

Reisverslag India #1 // New Delhi
Reisverslag India #1 // New Delhi

Uitzicht als in een film

De kamer was ook prima. Het uitzicht was net als in een film. Een hele slechte dan wel te verstaan. We keken op een muur. Na een verfrissende, oké koude, douche konden we dan eindelijk lekker ons bedje in om te slapen. Voor de zekerheid zette An de wekker. Je weet maar nooit. Dat bleek nodig. Met wat tegen zin zaten we dan om 11.00 uur aan het ontbijt. Een niet onbelangrijk detail hierin is dat we dachten dat het keihard stormde. Gelukkig was dat niet het geval, maar regen viel er wel. Het stormbeeld vertekende wat door wapperende doeken die als parasol dienden op het rooftop terras. Normaal dient deze parasol tegen de zon. En nu.. juist voor de regen.

Reisverslag India #1 // New Delhi
Reisverslag India #1 // New Delhi
Reisverslag India #1 // New Delhi

Glitters en pailletten

Het terras zag er echt super leuk uit. Overal gezellige zithoekjes met kussens vol met glitters en pailletten. Het was dan wel wat regenachtig en niet zo warm maar we konden wel buiten ontbijten in India. Geen eieren en toast voor ons maar een echt Indiaas ontbijt. Echt heel lekker. We krijgen alu muttar. Dit is een curry van aardappel en doperwtjes. Erbij een soort zelfgemaakte sambal, een klodder yoghurt en een soort gefrituurde broodjes.

Reisverslag India #1 // New Delhi

Modder en derrie

Na het ontbijt op pad om Delhi te ontdekken. Goed voorbereid gingen we op pad. Slippertjes aan, zonnebril mee, want je weet maar nooit en duidelijk voor ogen waar we heen konden. Niet dus. Die slippers was a bad idea. Overal modder, derrie, en smurrie. Resultaat: gore voeten en bijna glijpartijen. Terug naar het hotel om schoenen te wisselen en plan de campagne te maken. Onvoorbereid op pad gaan in NewDelhi is niet handig. Het is één grote chaos, de straten zijn niet van elkaar te onderscheiden en straatnamen? Wat zijn dat? Op het moment dat je stilstaat om je te oriënteren gaat het al mis. Een hele zwerm Indiase mannen komt er rond ons heen staan. Wie zijn we? Waar komen we vandaag? Waar gaan we naar toe en vooral of we dan geen taxi nodig hebben? Onderweg naar ons hotel liep er een volhardende Indiër mee. Roepend dat we hier en daar naar toe moesten. Het enige wat wij konden zeggen wat “thank you” en “bye”. Uiteindelijk met succes.

 

ZIE OOK: Shekawati, onbekend landelijk India.

 

Reisverslag India #1 // New Delhi

Riksja

Poging twee. Richting Connaught Place met een riksja, dit is een fietstaxi. Je hebt ook een scooter variant. Connaught Place bleek erg westers te zijn. Ondanks dat, zie je goed dat New Delhi echt één grote bende is. Mooie gebouwen maar echt niet onderhouden. Vies, overal vuilnis en veel bedelende kindjes. Ze trekken aan je, blijven je achtervolgen. Je hart breekt. Geld geven is geen optie. We hadden het goede plan om koekjes te kopen. Die konden we dan uitdelen. Gekocht maar onuitgedeeld uit de tas gehaald op de kamer. Eén grote kruimelbal. Het idee was leuk en vooral nobel.

Reisverslag India #1 // New Delhi

Backpackerscafé

Nadat we, door voorbijkomende mannen, die ons echt niets wilde verkopen, alle kanten werden opgewezen, besloten we de riksja terug te pakken. Op de heenweg kwamen we leuke restaurantjes tegen dus we hadden besloten daar heen te gaan. Beetje rondkijken en lekker wat lunchen. Eenmaal afgezet in de main bazar was er geen spoor meer te bekennen van die leuke restaurantjes met rooftops. We kwamen wel een andere leuk zaakje tegen. Katmandu Café. Een backpackerscafé. Ik heb er een heerlijk curry met paneer en doperwtjes gegeten.

Reisverslag India #1 // New Delhi

Na de lunch was het tijd om wat mooie plaatjes te schieten. Verderop was een straatje met wat marktkramen die zich daar voor leenden. Die kant op werd ik klem gelopen door een bedelaar. Hij vroeg of ik geld had. Uit een soort paniekreflex gaf ik hem mijn lege fles water. De bedelaar had een grote vuilniszak bij zich waar ook lege flessen in zaten. Hierdoor dacht ik dat hij ze verzamelde. Je realiseert je hier echt dat wij het in Nederland ontzettend goed hebben. Het land is arm. Heel arm. Dat weet je natuurlijk al voordat je er naar toe reist, maar het dringt pas echt goed tot je door als je het met eigen ogen ziet. Vooral de zwervende kinderen en rondscharrelende dieren is vreselijk om te zien. New Delhi vind ik niet echt een aanrader. Wij verbleven er kort en dat was lang zat. Het is er druk. Dat is niet zo heel erg, maar de schoonheid van de stad is ver te zoeken.

Reisverslag India #1 // New Delhi

 

 

Reisverslag India #1 // New Delhi

Reisverslag India #1 // New Delhi

Bier en cocktails

’s Avonds aten we op een dakterras. Hier bestelden we een cocktail en bier. Die niet in een klein flesje komt, maar in exemplaren van ruim een halve liter. Het eten was verrukkelijk. We hadden wat gerechten ‘to share’. Een hele lekker linzen dahl, tikka massala met kip en verschillende soorten naan. We waren vroeg moe dus om 21.00 uur doken we lekker ons mandje in om te slapen. De volgende dag ging de wekker weer vroeg. De eerste treinreis stond op het programma. New Delhi lieten we achter voor een nieuw te ontdekken plek. En reizen met de trein dat gaat in India net even anders dan in Nederland. Daar lees je volgende keer alles over in deel twee van mijn reisverslag. Schrijf je hieronder in om een e-mail te krijgen als deel 2 online staat.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *