Belfast en Causeway Coast uitgeroepen tot Lonely Planet’s Best Travel

Belfast en de Causeway Coast in Noord-Ierland zijn uitgeroepen tot dé reisbestemming voor 2018. De regio ontvangt deze uitverkoren positie in de nieuwste editie van de Lonely Planet, Best in Travel 2018. Deze jaarlijkse bestseller onder reisgidsen signaleert de laatste trends, hotspot bestemmingen, tips en must do’s voor het komende jaar.

Skellig Michael

Eerder veroverde de Ierse hoofdstad Dublin en de kustroute Skellig Ring aan de Wild Atlantic Way een plaats op de lijst van beste reisbestemmingen.

Belfast

Belfast wordt in de Lonely Planet’s Best in Travel 2018 beschreven als: ‘vol met trendy wijken die bruisen van bars, restaurants en hotspots. Ook het levendige Titanic Quarter, thuisbasis van luxe appartementen en een sensationeel museum, maakt de stad uniek’. De inspirerende reisgids benadrukt Belfasts fascinerende geschiedenis en grote verscheidenheid aan activiteiten die bezoekers de kans bieden om terug te gaan in de tijd.

 

 

Nummer 1 positie

Belfast deelt haar nummer 1 positie als Lonely Planet Top Regio met de Causeway Coast, een onvergetelijke kustroute ‘die dankzij de tijdloze schoonheid en de hoogstaande excursiemogelijkheden – golf, whiskey en enkele van de natuurfenomenen ter wereld – populairder is dan ooit’, aldus de reisgids.

 

 

De gids zet de ‘magische basalten pilaren’ van de Giant’s Causeway, UNESCO werelderfgoed, in de spotlight en daagt reizigers uit om de Carrick-a-Rede touwbrug over te steken. Deze touwbrug bevindt zich 30 meter boven de oceaan en verbindt al 250 jaar een klein eiland met de kustkliffen.

Game of Thrones

Noord-Ierland heeft de meeste filmlocaties van de hit-serie Game of Thrones dan waar dan ook op de wereld. De bestseller selecteert Ballintoy – de plaats die fans herkennen als de echte Iron Island-poort – als een must-see langs de Causeway Coast. Belfast en de Causeway Coast van Noord-Ierland verslaan met hun eerste plaats grote concurrenten zoals Alaska, de Eolische eilanden in Italië en Bahia in Brazilië. Kortom, 2018 is hét moment voor een bezoek aan Belfast en de Causeway Coast.

De top tien regio’s in de Lonely Planet’s Best in Travel 2018 zijn:

 • Belfast en de Causeway Coast, Noord-Ierland
 • Alaska, Verenigde Staten
 • Julian Alps, Slovenië
 • Languedoc-Roussillon, Frankrijk
 • Kii Peninsula, Japan
 • Eolische eilanden, Italië
 • The Deep South, Verenigde Staten
 • Lahaul & Spiti, India
 • Bahia, Brazilië
 • Los Haitises National Park, Dominicaanse Republiek
 •  

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Comments are closed.