Alaska

Alaska is één van de meest westelijk gelegen staten van de Verenigde Staten, grenst in het oosten aan Canada en is verder omringd door de Grote en Arctische Oceaan. Alaska meet bijna 1.5 miljoen vierkante kilometer en is daarmee even groot als de Benelux, Frankrijk en Spanje samen. Toch wonen er maar 800.000 mensen en de meeste inwoners wonen dichtbij de grootste stad Anchorage, of hoofdstad Juneau. Alaska is bergachtig en woest en heeft nauwelijks een wegennet. Het meeste vervoer gaat door de lucht en over zee. Temperaturen schommelen van 23 graden Celsius in de zomer tot -30 graden Celsius in de winter.

Reizen naar Alaska

Natuur. Overweldigend veel natuur. Alaska is het land van woeste kusten, enorme sneeuwvlaktes en eindeloze wegen. Per schip, trein of stoere camper reis je langs de kust of door het binnenland tot boven de poolcirkel. Geniet van de midzomernachtzon of het spectaculaire noorderlicht in Fort Yukon, of trek nog verder door een van de meest ongerepte landschappen ter wereld. Je kunt helemaal door tot aan de Poolzee bij Barrow, de meest noordelijke nederzetting van de VS, met 4.300 Eskimo inwoners.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Bekijk het verkeersbureau van Alaska

Cruiseschip van Holland America line in Alaska

Spotlight op Fairbanks

Vroeger was Fairbanks het middelpunt van de ‘Gold Rush’, nu is het Alaska’s tweede grote stad. Met haar centrale ligging een perfecte uitvalsbasis om Alaska te ontdekken. Ga goud zoeken, kano over de Chena rivier, spot rendieren, trotseer de kou in het IJsmuseum of maak een lange wandeling. En de beste reden om naar Fairbanks te gaan? Van augustus tot april is er grote kans dat je het Noorderlicht ziet. Mede hierdoor scoorde Fairbanks de tweede plek op Lonely Planet’s top 10 van Amerikaanse plaatsen om te bezoeken in 2013. Blijf op de hoogte van Alaska onze gratis nieuwsbrief!