Dineren met Emirates – ’s werelds grootste vliegende restaurant

Emirates serveert 100 miljoen maaltijden per jaar, met dezelfde aandacht voor detail in First, Business en Economy Class. Als cateraar voor meer dan 55 miljoen gasten per jaar, reizend van en naar 144 steden verspreid over 6 continenten, begrijpt Emirates wereldwijde culinaire trends als geen ander en biedt dan ook bestemming-geïnspireerde menu’s aan op haar vluchten.

emirates

Investering

Met een investering van 1 miljard dollar per jaar, runt Emirates een fulltime keuken met 1.200 chefs gebaseerd in Dubai die 12.450 verschillende recepten verzorgen. Zo worden 590 vluchten per dag voorzien van authentieke lokale gerechten die reizigers een voorproefje geven van de bestemming waar ze naartoe gaan. De maatschappij werkt daarnaast nauw samen met 25 cateringpartners over de hele wereld om dezelfde kwaliteit eten te bieden voor haar Dubai vluchten.

 

 

Lokale smaken

Met de focus op lokale smaken biedt Emirates maaltijden aan vanuit elke regio waar het naartoe vliegt. Op vluchten naar Japan worden bijvoorbeeld authentieke Kaiseki-gerechten en Bento-maaltijden met Japans servies, bestek en theesets aangeboden. De airline heeft onlangs, na een 14 maanden durend proces van samenwerken met lokale chefs, ook een nieuw menu voor haar Australische routes gelanceerd. Het nieuwe menu bevat een breed scala aan traditionele lokale favorieten, zoals gemarineerde lamsworstjes. Vanwege het multiculturele karakter van Australië bevat het menu daarnaast ook Aziatische en Midden-Oosterse smaken, waarmee de verschillende wensen van Emirates’ diverse passagiersmix in acht worden genomen.

 

 

Om de regionale en seizoensgebonden voedseltrends bij te houden, verandert Emirates haar menu’s maandelijks en beoordeelt haar recepten voortdurend. De gevarieerde menu’s op elke route zijn ook terug te zien in de broodmandjes die aan boord worden geserveerd. Zo is brood met zuurdesem basis populair op Europese routes, terwijl op alle 9 routes naar India parathas, pooris en naan brood wordt geserveerd. Op Midden-Oosterse routes kunnen klanten genieten van Arabisch brood – Markook – een dun, ongezuurd brood dat veel in de regio voorkomt, en Manakesh gegarneerd met Zaatar of kaas. In de premium klassen worden maaltijden geserveerd op Royal Doulton servies met Robert Welch bestek, speciaal ontworpen voor Emirates.

Globale partners, het beste van lokale en ambachtelijke producten

Emirates focust op simpele, goedbereide gerechten met verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit. De airline brengt de beste producten aan boord door middel van langdurige samenwerkingen wereldwijd en het steunen van lokale leveranciers en ambachtslieden. Dit omvat onder andere de jaarlijkse inkoop van meer dan 15.000 kilo aan Perzische feta uit de Yarra Vallei in Australië. De olijfolie die aan boord wordt geserveerd is uitsluitend van Monte Vibiano in Italië, een samenwerking die al meer dan 15 jaar oud is. Zoals elk sterrenrestaurant besteedt Emirates speciale aandacht aan haar wijnlijsten, met champagne en wijnen van wereldklasse. De wijnen op elke route zijn zorgvuldig geselecteerd om het menu aan te vullen en omvatten exclusieve dranken die alleen aan boord bij Emirates te vinden zijn, zoals de Dom Pérignon 2005 Rosé champagne en 1963 Graham’s Colheita Port. De airline heeft daarnaast 3,8 miljoen flessen wijn momenteel opgeslagen in haar kelder in Bourgondië, Frankrijk, die de komende zeven tot tien jaar geserveerd zullen worden.

Koffie en thee

Koffie en thee zijn de 2 meest geconsumeerde dranken aan boord. Emirates beschikt over meer dan 10 verschillende theesoorten, waaronder de Dilmah thee die al 25 jaar in alle cabines geserveerd wordt en de Emirates Signature Tea, een exclusieve mix speciaal gecreëerd voor Emirates die in First Class geserveerd wordt. In de premium klassen worden Illy en Nespresso koffie geserveerd, waar espresso’s en cappuccino’s de meest populaire bestellingen zijn. Emirates biedt daarnaast ook kindvriendelijke maaltijden voor haar jongste reizigers en speciale menu’s voor medische of religieuze maaltijdeisen die ontworpen zijn met een team van voedingsdeskundigen en chef-koks. De airline ontwikkelt ook seizoensgebonden menu’s waar mogelijk, zoals een kerstmenu in december en speciaal samengestelde pakketten voor degenen die vasten tijdens de ramadan.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.