Meer dan 250 evenementen op het gebied van streekproducten op de Zuid-Limburg kaart

De maand oktober staat ook weer bol van de activiteiten op het gebied van Limburgse producten, streekgerechten en wijnen. La Saison Culinaire heeft alles uit de Euregio verzameld op een overzichtelijke website. Hier vindt zowel de inwoner van Limburg als de toerist van buiten de provincie het laatste nieuws. Speciale productintroducties zoals een nieuw streekaperitief: Maestricht Royal maar ook een Erkende Streekspecialiteit als de ‘Mikkemannen’ uit Bilzen (BE). En rondleidingen met proeverijen op Domein Holset, beroemd om zijn uitstekende methode champenoises.

Introducties

Op korte termijn staan twee introducties van nieuwe streekproducten gepland. Zo zullen de restaurateurs van Maastricht Culinair de Maestricht Royal op de kaart zetten. Een aperitief bestaande uit mousserende wijn van de Apostelhoeve met een nieuwe likeur geproduceerd op basis van Maastrichts Aajt bier en Limburgse appelstroop, een samenwerking tussen Gulpener Bierbrouwerij, stroopstokerij Puur Vandewall en Whiskystokerij Gerlachus.

 

 

Bakkerij Vangronsveld uit het Belgische Bilzen zal samen met zijn collega’s uit de streek op de eerste zondag van oktober (eerste dag najaarskermis) de Mikkemannen lanceren. Een oude traditie die sinds 2015 nieuw leven wordt ingeblazen en een VLAM-erkenning streekproduct heeft. De Mikkeman is een zacht deeg naar oud recept in de vorm van een mannetje.

Tal van evenementen

Er staat ook nog een groot aantal evenementen op de agenda van la Saison Culinaire. Op 8 oktober wordt de eerste streekmarkt bij het Museum Het Ursulinenconvent geopend met als thema ‘proeven van het land’. Op 9 oktober start de vakbeurs voor gastronomie en horeca BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht. Hier inspireren duizenden chefs, restaurateurs en andere gastronomische vakgenoten elkaar. Op 14 oktober vindt een speciaalbierenfestival bij café de Poshoorn in Maastricht plaats. Tijdens het festival wordt het nieuwe Poshoorn bier ten doop gehouden. Dit bier werd ontwikkeld door een thuisbrouwer. Bok ’n blues staat op 22 oktober op de agenda tijdens de Valkenburgse Bokkenweken waar bluesmuziek, bokbier en bok amuses elkaar afwisselen. Op woensdag 25 oktober is het De dag van de Vlaai. Op de woensdagmarkt in Maastricht wordt de Limburgse vlaai geëerd. De maand oktober wordt afgesloten met het Château Maestricht weekend, waarin tal van culinaire activiteiten plaatsvinden, zoals het whisky festival The Spirit of Maastricht en het Mosselfestijn bij Brouwerij Bosch.

 

 

Lasaisonculinaire.nl is hét marketingplatform in de Euregio waarop de consument alles vindt aan lokale/regionale activiteiten waarbij het streekproduct centraal staat. De gelijknamige stichting werkt daarbij samen met de VVV Zuid-Limburg, Maastricht Marketing, de Limburgse wijnboeren, de hotels in Maastricht en het Heuvelland, Met Fruit Erop Uit en tal van streekproducenten. La Saison Culinaire loopt nog tot en met 30 november en telt meer dan 250 evenementen en activiteiten in de Euregio. Van week- en streekmarkten tot en met culinaire wandelingen en van het wijnfeest in Wahlwiller tot en met het Mosselfeest in Maastricht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.