Holland America Line verhoogt de capaciteit op de Nederlandse markt

In 2019 brengt Holland America Line haar nieuwste schip, de Nieuw Statendam, naar Amsterdam. Vanuit Amsterdam maakt het schip rondreizen naar diverse bestemmingen. Daarnaast verhoogt HAL de capaciteit voor Nederland in 2019, met een record aantal vertrekken vanuit de havens van Amsterdam en Rotterdam.

holland-america-line

Gedurende het jaar worden maar liefst 35 cruises aangeboden met vertrek vanuit deze Nederlandse havens.

Pinnacle-class schip

De Nieuw Statendam, het nieuwste Pinnacle-class schip van Holland America Line, maakt een reeks van 7- tot 14-daagse reizen naar de Noorse fjorden, Baltische staten, IJsland en de Noordkaap. Nieuw Statendam vervangt de Koningsdam die sinds haar start in 2016 in de zomer vanuit Amsterdam heeft gevaren. Prinsendam, het kleinste schip in de vloot, met een capaciteit van 835 passagiers, blijft rondreizen maken naar bijzondere bestemmingen en kleinere havens. Het vlaggenschip van HAL, de Rotterdam vertrekt gedurende de zomer traditiegetrouw vanuit havenstad Rotterdam. Het klassieke schip brengt gasten naar IJsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Rusland. Elk schip van Holland America Line heeft haar eigen ambiance, zodat gasten altijd een schip kunnen kiezen dat aansluit bij de persoonlijke voorkeur.

 

 

De belangrijkste feiten voor 2019 op een rij

 • 35 cruises vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam, het hoogste aantal ooit en zes meer dan gepland voor 2018.
 • De Nieuw Statendam biedt 15 vertrekken, de Prinsendam 10 vertrekken en de Rotterdam 10 vertrekken.
 • Er wordt een capaciteit geboden van meer dan 59.000 bedden, een record en een stijging van 11% in vergelijking met 2018.
 • Veertien van de aangeboden cruises maken een reis naar de Noorse fjorden van 7 nachten. Ideaal voor gasten die voor het eerst een cruise maken, vanwege het lokale vertrek (geen vlucht nodig) en het aanbod van één of twee zeedagen, waarop men van alle faciliteiten aan boord kan genieten.
 • Nieuw Statendam

  De Nieuw Statendam is het tweede Pinnacle-class schip van Holland America Line met accommodaties voor 2.666 gasten. De Nieuw Statendam komt op 5 mei 2019 voor het eerst in Amsterdam aan, na haar trans-Atlantische oversteek vanuit Fort Lauderdale, Florida. Aan het eind van het Nederlandse zomerseizoen vaart het schip naar de Middellandse Zee, van waaruit het cruises maakt naar diverse bestemmingen.

   

   

  Net als het zusterschip de Koningsdam biedt het elegante schip verschillende innovatieve concepten, openbare ruimtes en een breed scala aan restaurants en entertainment. Waaronder de Music Walk met drie verschillende livemuziek locaties: Lincoln Center Stage, waar kamermuziek ten gehore wordt gebracht; Billboard Onboard met hits uit heden en verleden; en B.B. King Blues Club Band, met een muziekprogramma vol soul en funk.

  Signature suite

  Lokale cruise markt

  De toevoeging van de nieuwe capaciteit op de Nederlandse markt toont het vertrouwen van Holland America Line in de lokale cruise markt, evenals de bereidheid hierin te investeren. Onderzoek door TNS NIPO heeft aangetoond dat 31% van de Nederlandse mensen graag eens een cruise zouden maken. Zes procent heeft zelfs het voornemen om gedurende de komende drie jaar een cruise te maken. Holland America Line zal haar inspanningen voortzetten om de bekendheid van het cruiseproduct bij de Nederlandse vakantieganger te verhogen en de toegevoegde waarde van een cruisevakantie te blijven benadrukken.

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Comments are closed.