Rijksmuseum at Sea op gerenoveerd Holland America Line’s ms Westerdam

Holland America Line’s ms Westerdam is gerenoveerd gedurende een 12-daagse droogdok op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo (Italië). Het schip heeft een grote renovatie ondergaan met onder meer nieuwe publieke ruimtes en voorzieningen, waaronder twee primeurs voor de vloot: Explorations Central (EXC) in het Crow’s Nest en Rijksmuseum at Sea.

Populair

De onlangs vrijgegeven foto’s laten het gerenoveerde schip zien. De populaire Music Walk locaties Lincoln Center Stage en Billboard Onboard zijn toegevoegd aan het schip als ook de Gallery Bar, een vernieuwde Lido Market en The Retreat met privé cabanas. Tijdens de renovatie hebben de suites een upgrade gekregen, zijn er aanpassingen gedaan aan de Greenhouse Spa en Salon, Club HAL en The Loft. Het nieuwe Holland America Line logo is nu ook op de schoorsteenpijpen te zien. Op dek tien zijn 25 staterooms toegevoegd, met achttien veranda en zeven interior staterooms. Hiermee is de capaciteit van het schip vergroot naar 1.964 gasten.

 

 

‘’We zijn veel innovatieve nieuwe programma’s en verbeteringen aan het toevoegen aan de vloot en het is spannend om te zien dat de veranderingen eindelijk zichtbaar zijn op de Westerdam. Het is het eerste schip van Holland America Line die een Rijksmuseum at Sea en EXC krijgt’’ aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. ‘’Holland America Line bevindt zich in een ontwikkelfase en dit wordt de komende jaren zichtbaar wanneer de schepen een upgrade krijgen met nieuwe (ingerichte) locaties en programma’s die ons merk vooruit brengen’’

Rijksmuseum at Sea op ms Westerdam

De samenwerking tussen Holland America Line en Rijksmuseum viert het Nederlandse erfgoed van de rederij. Met het Rijksmuseum at Sea worden replica’s van de meest beroemde meesterwerken van het museum getoond, welke in speciaal voor dit programma toegewezen ruimtes worden weergeven op dek één van het Atrium. Gasten kunnen ook video’s van het museum en de collecties bekijken in hun kamer.

 

 

Holland America Line versterkt haar bestemmingservaringen met de lancering van het EXC programma op de Westerdam. De veelzijdige EXC ervaring combineert een breed aanbod aan activiteiten met bijzondere belevingen, waardoor gasten hun reis nog completer, levendiger en betekenisvoller ervaren. Veel van de EXC ervaringen zijn te vinden in de nieuwe Exploration Central hub in het Crow’s Nest. Als primeur binnen de cruisewereld toont EXC een virtuele scheepsbrug terwijl real-time data van de echte brug verschijnt.

Music Walk voegt Lincoln Center Stage en Billboard Onboard toe

Door de toevoeging van het Lincoln Center Stage en Billboard Onboard hebben gasten nu meer entertainmentopties, in aanvulling op de al bestaande en razend populaire B.B. King’s Blues Club. In het Lincoln Center Stage treden muzikanten op van wereldklasse, welke in de avond kamermuziek spelen. In het Billboard Onboard voeren twee pianisten dynamische en interactieve shows op.

Billboard onboard

Billboard onboard

Gallery Bar

Gedurende het droogdok is de Gallery Bar geplaatst op het ms Westerdam. Er worden exclusieve cocktails geserveerd welke gecreëerd zijn door de bekende mixologist Dale DeGroff. De locatie van de bar is versierd met een eclectische mix van kunst zoals portretten, landschappen en abstracte kunstwerken.

Nieuwe uitstraling voor America’s Test Kitchen

America’s Test Kitchen heeft ook een nieuwe uitstraling met een nieuw kleurpalet en verbeteringen aan de showkeuken. Grijze en rode motieven zijn aangebracht evenals nieuwe tafels en stoelen voor de gasten die naar de kookdemonstraties kijken.

Eten en service bij Lido Market

Het traditionele Lido buffet is omgetoverd tot het Lido Market concept—een markt met verschillende thema’s dat een selectie biedt van meerdere opties voor gasten. De Lido Market serveert versgebakken brood en gebak bij Breadboard, klassiek comfort food bij Homestead, gerechten van over de hele wereld bij Distant Lands en vers gemaakte gepersonaliseerde salades en toetjes bij Sweet Spot.

Extra upgrades en verbeteringen op de Westerdam

Om Westerdam’s transformatie te voltooien zijn 25 suites toegevoegd bovenop het schip op dek tien. Bovendien hebben de suites een upgrade ondergaan. De woonkamers zijn vernieuwd met nieuw tapijt, wandbekleding, privacy gordijn, bed loper en bed rok. Nieuwe kwarts-steen oppervlakken zijn toegevoegd aan het bureau, nachtkastjes en kaptafels, dit samen met nieuwe verlichting. De elektronische upgrades omvatten nieuwe USB-uitgangen aan het hoofdeinde van het bed, LED lichten en bijgewerkte stopcontacten. De badkamers zijn ook aangepast met een muur van glasmozaïek, stijlvolle vloertegels en een nachtlampje.

Een nieuw interactief televisiesysteem is geïnstalleerd op het hele schip, met grote LED-flat screen tv’s waar gasten gratis gebruik van kunnen maken om on-demand films en populaire Tv-shows te kijken. Tevens hebben gasten gemakkelijk toegang tot het dagelijkse aan boord programma van het schip, inclusief informatie over de restaurants, de spa service en hun rekeningoverzicht.

Buiten op dek 11 bevindt zich nu The Retreat, welke is verplaatst vanaf dek 10. The Retreat is een rustige lounge ruimte met vijftien privé cabanas die beschikbaar zijn om te huren. Diverse andere openbare ruimtes op het schip hebben een upgrade ondergaan zoals ook het zwembad welke een nieuw dek heeft van teakhout.

The Retreat

The Retreat

Het ms Westerdam is momenteel aan het varen op de Middellandse Zee op 12-daagse routes tussen Barcelona, Spanje en Venetië of Civitavecchia (Rome), Italië.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.