Jamaica gaat ramp herstelprogramma voor Caribisch gebied leiden

Minister van Toerisme, Edmund Bartlett is door de UNWTO aangesteld als coördinator van het nieuwe UNWTO-rampenherstelprogramma voor de getroffen staten in het Caribisch gebied.

orkaan-caribisch-gebied

Het programma werd gevormd als een toerisme reactie mechanisme voor lidstaten die recentelijk zijn beïnvloed door krachtige natuurrampen, zoals orkanen, tropische stormen en aardbevingen.

UNWTO

Secretaris-generaal van de UNWTO, Taleb Rifai, zei tijdens de eerste rede van het onlangs bijeengeroepen herstelprogramma:

“We kunnen niet gewoon stilstaan – het is niet juist. Ik wil echt een verschil maken. Ik hoop dat we deze plek kunnen verlaten met acties die we kunnen nastreven. Dus, mijn suggestie is de groep te formaliseren. Als de minister Bartlett hiermee akkoord gaat, kan hij de leiding geven om u bij elkaar te brengen”.

Voorgesteld werd virtuele vergaderingen te houden voor leden van landen als de Verenigde Staten, Spanje, Barbados, Honduras, Puerto Rico, Venezuela, Cuba, Nicaragua, Costa Rica, Jamaica, Haïti, Mexico en Frankrijk – die allemaal aanwezig waren.

 

 

Delegatiehoofden

De delegatiehoofden gaven een update over de staat van hun landen en spraken hun dank uit voor deze positieve uiting van solidariteit, waardoor zij kunnen profiteren van een toegenomen bundeling van voorzieningen. Minister Bartlett:

“Ik denk dat de volgende stap voor ons is om met de Caribbean Tourist Organization (CTO) en de Caribbean Hotel and Tourism Association (CHTA) contact op te nemen en misschien een technisch bezoek van de UNWTO te plannen. In voorbereiding van de novembervergadering (27-29 november in Montego Bay) kunnen wij met z’n drieën samenkomen om harde acties te bepalen, en dan een volledig plan in hooflijnen uit te werken”

Een verschil maken

Secretaris-generaal Rifai betreurde dat hij van mening is, dat het erg moeilijk is voor toeristische infrastructuur, organisaties en belanghebbenden om een verschil te maken, aangezien allereerst de menselijke hulpverlening en andere activiteiten op de voorgrond staan, die niet deel uitmaken van wat wij het best kunnen doen. Echter, benadrukte hij dat de hulp van de groep op drie manieren kan worden aangeboden.

“Ten eerste moeten we al het mogelijke aanmoedigen om het herstel te bespoedigen. Ten tweede is de communicatie van cruciaal belang. We moeten ons ook concentreren op het verlies van werk en bedrijven die verloren zijn gegaan. Ik denk dat wij niet meer kunnen doen dan dat, omdat wij niet het Rode Kruis zijn, niet het Internationale Voedselprogramma zijn, want dat is wat mensen nu nodig hebben”.

“Wat wij kunnen doen is gebruik maken van onze toeristische infrastructuur. Bijvoorbeeld, veel van uw bestemmingen worden bezocht door cruiseschepen; dit is het juiste moment dat de cruisemaatschappijen de verschuldigde bedragen aan deze eilanden betalen”.

Hulpbronnen

De conferentie “UNWTO, de Jamaicaanse regering en de Wereldbank over banen en inclusief groei: Partnerschappen voor duurzaam toerisme”, dat van 27 – 29 november aanstaande gepland staat, wordt nadrukkelijk gezien als het ideale platform om deze discussies publiekelijk te maken, evenals de plek om een update geven over de status van de werkgroep.

 

 

De heer Rifai gaf aan dat nog veel werk gedaan moet doen voor de conferentie en bood aan om een uitgebreid rapport met de alle hoofden van de VN-instanties te delen, aangezien zij toegang hebben tot hulpbronnen waarover de UNWTO niet beschikt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.