Duits Verkeersbureau is gouden partner van het ‘UNWTO Year of Sustainable Tourism for Development 2017’

De wereldtoerismeorganisatie UNWTO coördineert in opdracht van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de realisatie van het ‘International Year of Sustainable Tourism for Development’. De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) is gouden partner van dit UNWTO–jaar en gebruikt deze kans om het vakantieland Duitsland internationaal te positioneren als bestemming met een buitengewoon duurzaam toeristisch aanbod en dienstenpakket.

De Top Trails in Duitsland

De Top Trails in Duitsland

Microsite

Aan het begin van dit themajaar lanceert de DZT op www.germany.travel/nachhaltigkeit een nieuwe microsite van de DZT rondom het thema ‘duurzaam reizen in Duitsland’. Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), vertelt: “Met het oog op de groeiende reizigersstromen, de klimaatverandering en toenemende eisen van de consument is een duurzaam aanbod essentieel voor toekomstig succes als bestemming op het internationale toneel. Om die reden verankeren we doelgericht het aspect duurzaamheid als essentieel onderdeel in de kern van het merk vakantieland Duitsland.”

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

De microsite geeft in 17 talen beknopte informatie over ‘duurzaam reizen’ binnen de volledige toeristische waardeketen. Onderwerpen zijn onder meer klimaatvriendelijk reizen met trein, bus en openbaar vervoer, accommodaties, gastronomie, tradities en gebruiken (incl. openluchtmusea), UNESCO-werelderfgoedlocaties, Slow Travel en natuurgebieden, Green Cities incl. upcycling, wellness, spa’s en kuuroorden, toegankelijk reizen en Green Meetings.

 

 

Via een interactieve kaart van Duitsland kunnen gebruikers duurzame, gecertificeerde accommodaties vinden – van eenvoudige ecocamping tot sterrenhotel. De selectie van de certificaten vindt plaats door experts van EcoTrans in samenwerking met de regionale marketingorganisaties. Krachtig beeldmateriaal, diashows en video’s zorgen voor authenticiteit, de zorgvuldige optimalisatie voor mobiele apparaten ondersteunt de gebruiksvriendelijkheid bij het plannen van reizen en onderweg.

De DZT heeft haar expertise op het gebied van duurzaamheid systematisch opgebouwd en uitgebreid, stelt haar kennis in verschillende formaten aan partners ter beschikking en verbindt de competenties binnen haar netwerk. In het kader van een op drie pijlers gebaseerde strategie werkt de DZT mee aan de ontwikkeling van concrete, duurzame producten en projecten, zoals in de vorm van de nationale competitie voor duurzame toeristische bestemmingen of de praktijkgids ‘Nachhaltigkeit im Deutschlandtourismus’ (duurzaamheid binnen het toerisme in Duitsland).

Met de tweede pijler ‘communicatiestrategie’ verankert de DZT het aspect duurzaamheid in de kern van het merk. Tijdens internationale workshops en conferenties wordt het op dit gebied bereikte hoge niveau van het vakantieland Duitsland regelmatig geprenseteert. De interne duurzaamheidsinitiatieven die de derde pijler vormen staan garant voor de consequente optimalisatie van activiteiten van de DZT in ecologisch, economisch en sociaal opzicht.

De grootste vakbeurs voor het Duitse inkomende toerisme, de GTM, wordt sinds 2012 door de DZT georganiseerd als Green Meeting. De behaalde successen van de DZT zijn zichtbaar in de vorm van de Green Globe-certificering, de erkenning als Ökoprofit-Betrieb Frankfurt (erkenning als milieuvriendelijke, duurzame en sociale onderneming door de stad Frankfurt am Main) en de deelname aan het door de Bondsregering ondersteunde initiatief ‘Energieeffizienz-Netzwerke’.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.