Zes droomovernachtingen in Malawi om nu te bezoeken

Malawi doet de bijnaam ‘Warm Heart of Africa’ volledig eer aan. De gastvrije en vriendelijke bevolking verwelkomt je met open armen en geeft je een authentiek “Afrika-gevoel”. De natuur is er overweldigend, de gastronomie hoogstaand, Lake Malawi uniek en het wildlife is er gevarieerd. Bovendien staan de lodges in het land garant voor een droomovernachting.

tentoonstelling-afrika-010

Slapen als Madonna in Lilongwe

Stijlvol, ontspannen en informeel. Kumbali Country Lodge in drie woorden. Op tien minuten afstand van de hoofdstad Lilongwe hebben eigenaren Guy en Maureen, boeren uit Zuid-Afrika, vanuit de agrarische gedachte het resort opgezet. Met vers fruit, zelfgemaakte yoghurt en een groentetuin kom je als gast niets te kort tijdens je verblijf. Een ander bijzonderheid aan deze lodge is dat Madonna vaste gast is om hier tot rust te komen met haar familie. Genieten van gastvrijheid en rust, wandelingen maken door de diverse tuinen en ongestoord kunnen genieten van het prachtige landschap is wat ze veelal doet.

 

 

Overnachten op Lake Malawi

Dichter bij de pure natuur kom je niet. Overnachten in een lodge op een afgelegen eiland waar je alleen per boot kunt komen én kunt genieten van alle luxe en comfort die je maar wenst. In Blue Zebra Lodge kijk je vanuit je privéveranda uit over het uitgestrekte meer, maak je kennis met tientallen vogelsoorten, ben je één met de indrukwekkende natuur en is het ook nog de ultieme plek voor diverse watersporten. Laat de wifi thuis en herlaad de accu. Een plek waar je geweest moet zijn tijdens je verblijf in Malawi.

Wegdromen in Mkulumadzi Lodge

Voordat je in de Mkulumadzi Lodge kunt overnachten, moet je eerst over een voetbrug de Mkulumadzi-rivier over om vervolgens vriendelijk verwelkomt te worden. De perfecte locatie voor privacy en luxe, aan de oevers van de Shire River. Vanuit je luxe chalet spot je gemakkelijk de krokodillen in en nabij de rivier. Wist je dat, dankzij de translocaties van veel wildsoorten in Malawi, je de Big Five kunt spotten in het Majete Wildlife Reserve?

Shiluvari lakeside lodge Zuid-Afrika

Afkoppelen in het hart van de jungle

Tongole Wildlife Lodge ligt midden in het Nkhotakota Wildlife Reserve, waar sinds dit jaar vele honderden olifanten zijn geïntroduceerd vanuit andere Malawische wildparken. Tongole Wilderness Lodge heeft vijf luxe chalets met uitzicht op de Bua River. Een drinkplaats voor het lokale wild en gemarkeerd door een indrukwekkende waterval. Geniet van een bijzondere lunch op het terras van de lodge, waar de dieren regelmatig hun neus laten zien. Kortom, de perfecte overnachting om één te zijn met de natuur én voor een goed boek of gesprek.

Place to be voor honeymooners

Eigen privé strand, voortreffelijke keuken en prachtige natuur. De ideale plek voor de honeymooners is ongetwijfeld Kaya Mawa op Likoma Island. Tussen de rotsen geniet je van volledige privacy, zwem, vaar of snorkel je heerlijk in het uitgestrekte Malawi-meer of kom je bij op het prachtige privéstrand. Een heerlijke plek voor de romancers om een aantal dagen volledig op te gaan in de natuur, te genieten van alle rust en te overnachten in een van de prachtige chalets.

Nijlpaarden, olifanten en “crocs”

Ook Mvuu Lodge ligt aan de Shire River waar genoeg te beleven is. Alleen al in de lodge kan je heerlijk verblijven in luxe chalets en sfeervol Mvuu camp. Voor het echte avontuur ben je ook op de juiste plek, de lodge ligt namelijk gelegen in het Liwonde National Park.

 

 

Pak de jeep voor een game drive door de bossen of pak de boot en vaar over de Shire River. Omringd door honderden nijlpaarden, crocs, olifanten en vogels. Na een indrukkend avontuur kom je terug in de lodge en geniet je van de bar met de ongeëvenaarde MGT, ofwel Malawi Gin-Tonic.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.