Elbphilharmonie Hamburg zet succesverhaal voort met gevarieerd programma en muziekoptredens van wereldniveau

Dit weekend start het eerste reguliere seizoen van de Elbphilharmonie Hamburg. Muziekliefhebbers uit de hele wereld kunnen genieten van een uitgebreid programma met meer dan 600 topconcerten in dit nieuwe culturele vlaggenschip in Noord-Duitsland.

Met het brede en gevarieerde programma wil de Elbphilharmonie een ​​muziekhuis zijn voor iedereen. Sinds de opening van de Elbphilharmonie in januari 2017 woonden meer dan 500.000 muziekliefhebbers een concert bij en bezochten ruim 3 miljoen mensen gratis het toegankelijke uitkijkplatform de Plaza. De Elbphilharmonie Hamburg is nu één van de meest populaire toeristische attracties van Duitsland.

SUBTITEL

Het programma voor het seizoen 2017/18 bestaat uit verschillende hoogtepunten. De Belgische choreograaf Anne Teresa De Keersmaeker verzorgt het openingsconcert op zondag 3 september. Zij presenteert Johann Sebastian Bach’s Six Cello Suites als muziek en dans performance – samen met haar dansgezelschap Rosas en de Franse cellist Jean- Guihen Queyras. Het openingsconcert is een voorproefje van het zeer uiteenlopende perspectief op cultuur van de Elbphilharmonie, dat terugkomt in het hele programma: tot en met juni volgend jaar zullen 600 concerten plaatsvinden, van klassieke muziek, jazz, elektronische muziek, wereldmuziek tot pop – met meer dan 20 toporkesten en -solisten uit de hele wereld. Het nieuwe programma omvat gastoptredens van wereldberoemde orkesten uit steden als Cleveland, Philadelphia, Montreal, Londen, Amsterdam, Rome en Sint Petersburg. Ook zijn er optredens van bekende popbands als The National. Themafestivals zoals ‘Czech it out’, ‘Kaukasus’ en ‘Winterreisen’ worden geflankeerd door muzikale portretten van bijvoorbeeld Peter Eötvös, Daniil Trifonov, Bryce Dessner en Yaron Herman. Het hoogtepunt van het seizoen is het 3e Internationales Music Fest Hamburg van 27 april tot en met 29 mei 2018, een samenwerking tussen belangrijke muzieklocaties en concertorganisatoren in Hamburg. Voor het seizoen 2017/18 zijn 850.000 tickets uitgegeven. De meeste concerten zijn al uitverkocht. In de loop van het seizoen worden extra concerten toegevoegd.

 

 

Impuls aan het toerisme

LDe golf van aanhoudend enthousiasme over de Elbphilharmonie heeft het toerisme in Hamburg een nieuwe impuls gegeven. Met 6,5 miljoen overnachtingen zag Hamburg Tourismus GmbH een stijging van 5 procent in de eerste helft van 2017 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en zelfs een stijging van 9 procent in overnachtingen door internationale gasten. De meest recente statistieken bevestigen eveneens de positieve effecten de Elbphilharmonie op de aantrekkingskracht van de stad en de internationale zichtbaarheid ervan.

 

 

De Elbphilharmonie is in korte tijd uitgegroeid tot een integraal onderdeel van het Hamburgse stadsleven. Verschillende belangrijke evenementen vinden deze maand plaats. Zo is vandaag de lancering van de Europese XFEL – ‘s werelds grootste X-ray laser faciliteit. Momenteel loopt er een laserstraal van de Elbphilharmonie naar de locatie van XFEL in het district Schenefeld. Tijdens Blueport Hamburg 2017 (van 1 tot en met 10 september) is de gevel van de Elbphilharmonie blauw verlicht. De Elbphilharmonie maakt ook onderdeel uit van het Hamburg Cruise Days festival 2017 (van 8 tot en met 10 september), bezoekers kunnen gratis vertoningen in de open lucht bijwonen. Of het nu gaat om het Havenfront Literatuurfestival, het Elbjazz Festival of het Schleswig-Holstein Musik Festival: zeker als het gaat om culturele evenementen, speelt de Elbphilharmonie een centrale rol. Ook op het komende Reeperbahn Festival (van 20 tot en met 23 september) zal de Elbphilharmonie de meest gewilde muzieklocatie van het festival zijn. Innovatief en moedig, veelzijdig en klassiek: de Elbphilharmonie is het nieuwe icoon van Hamburg – een stad die zijn toekomst vormt op basis van contrast.

Voor meer informatie over de Elbphilharmonie Hamburg en het volledige programma van het seizoen 2017/18 seizoen, ga naar www.elbphilharmonie.de/en.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.