SOS Kinderdorpen organiseert uitdagende challenge in de jungle van Indonesië

SOS Kinderdorpen is op zoek naar mensen die samen met iemand die ze liefhebben letterlijk in beweging willen komen voor de organisatie. Halverwege 2018 vindt de SOS Family Challenge – Jungle Expeditie Indonesië plaats en zullen maximaal 30 deelnemers zes dagen door de dichtbegroeide jungle in Noord-Sumatra trekken.

Om aan de SOS Family Challenge deel te nemen moet elke deelnemer minimaal €3000,- aan sponsorgeld werven. Daarom worden de teams nu al gemobiliseerd. Met de opbrengst van deze Challenge zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat kinderen in Indonesië in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Tijdens de tiendaagse reis wordt ook een kinderdorp bezocht.

Slechte omstandigheden

Ondanks dat Indonesië de afgelopen decennia economische groei doormaakt, leeft 10,9% van de bevolking nog altijd onder de armoedegrens. De slechte leefomstandigheden van arme en kwetsbare families treft met name kinderen. In de dagelijkse praktijk zien SOS-medewerkers dat families uit pure wanhoop hun eigen kinderen in de steek laten. SOS Kinderdorpen gelooft dat kinderen het beste kunnen opgroeien bij hun biologische familie. De organisatie heeft om deze reden familieversterkende programma’s opgezet om te zorgen dat een kind bij zijn eigen familie kan blijven. Alleen als dat niet lukt dan krijgen kinderen een nieuw thuis in een SOS familie in een van de kinderdorpen. SOS Kinderdorpen is sinds 1970 actief in Indonesië. De kinderontwikkelingsorganisatie heeft er acht kinderdorpen.

Deelnemers zijn ambassadeurs voor het leven

De SOS Family Challenge – Jungle Expeditie is de tweede Challenge die SOS Kinderdorpen organiseert. Begin 2018 staat de SOS Family Challenge – Brothers & Sisters Edition naar Oeganda gepland. Deze Challenge is inmiddels volgeboekt. Met deze uitdagende reizen voegt SOS Kinderdorpen zich bij een rijtje van andere goede doelen die al langer life changing experiences aanbieden.

 

 

“De eerste SOS Family Challenge was snel volgeboekt. Een club van 15 enthousiastelingen komt voor ons in actie en gaat een pittige uitdaging aan. We verwachten dat de SOS Family Challenge Jungle Expeditie ook snel zal gaan qua boekingen”, aldus Margot Ende, directeur van SOS Kinderdorpen. Ende voegt toe: “Op de informatieavonden horen we dat het doel van ons werk ook echt een motivatie is, dus dat de mensen echte ambassadeurs van ons werk kunnen worden om nog meer kinderen te kunnen helpen. De deelnemers zullen voor hun deelname allemaal hun eigen netwerk benaderen om fondsen te werven. Op die manier maken, via deze avonturiers, veel mensen kennis met ons werk”. Voor de organisatie van de SOS Family Challenge werkt SOS Kinderdorpen samen met For All Reasons. Dit is een organisatie die gespecialiseerd is in het organiseren van fondsenwervende reizen voor goede doelen.

 

 

Informatieavonden

Voor geïnteresseerden die overwegen om aan de Challenge deel, te nemen organiseert SOS Kinderdorpen informatieavonden door het hele land. Tijdens deze events wordt de Challenge goed doorgesproken. Deelnemers dienen fit en gezond te zijn om dit avontuur aan te gaan. Ook komen aan bod: vaccinaties, trainingsschema ter voorbereidingen en kledingadvies. Voor de SOS Family Challenge – Jungle Expeditie staan de volgende infoavonden gepland:

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website van de organisatie.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.