Outdoor in Umbrië

Actieve vakantiegangers zijn in het groene hart van Italië aan het goede adres. Umbrië is een regio met tal van outdoor mogelijkheden: spring op de fiets, maak de mooiste wandelingen, beoefen één van de vele watersporten bij het Trasimeno meer, bezoek de Marmore watervallen of bedwing steile rotswanden.

(Mountain) biking in Umbrië

De glooiende, groene heuvels van Umbrië lenen zich als geen ander voor prachtige fietstochten. Of je nu fanatiek mountainbiker bent of recreatief dagjesfietser, er is voor ieder wat wils. Je fietst over paden met uitzicht op het Trasimenomeer, over bloemrijke vlaktes en langs lieflijke dorpen. Er zijn tal van routes, zoals van Perugia naar Assisi. Heb je al flink wat mountainbike-kilometers in je benen? Volg dan het voorbeeld van de locals en ontdek de 48 kilometer lange route door de heuvels ten noorden van het Trasimeno meer. Kijk hier voor een overzicht van de verschillende routes.

 

 

Wandelen en hiken

Wandelen in Umbrië betekent één zijn met de natuur en biedt je tegelijkertijd de mogelijkheid de middeleeuwse dorpjes, eeuwenoude kerken en nauwe straatjes te ontdekken. Maak een meerdaagse pelgrimstocht, hike in de bergen of maak een gemakkelijke wandeltocht. Een echte aanrader is de trail ’Sentiero 24’, die van Costacciaro naar Monte Cucco loopt. De wandeling door de adembenemende natuur van het Monte Cucco Park duurt ongeveer vier uur. Kijk voor meer wandel-inspiratie.

Watersport bij het Trasimeno meer

Het 128 vierkante kilometer grote meer is uitermate geschikt voor allerlei watersporten. Zeilfanaten zijn aan het juiste adres, beginnende zeilers leren de kneepjes van het vak bij één van de zeilscholen rondom het meer. Adrenalinejunkies gaan windsurfen, kitesurfen, wakeboarden of waterskiën. Maar ook voor de kleinere kinderen is er van alles te doen: huur bijvoorbeeld een waterfiets met glijbaan! Even uitrusten van al die sportieve activiteiten? Picknick dan op één van de eilanden in het meer en aanschouw de prachtige zonsondergang.

Marmore watervallen

De Marmore watervallen in het Nera River Park bij Terni zijn met 165 meter de hoogste door de mens gecreëerde watervallen ter wereld. Dit technisch hoogstandje van de Romeinen, die in 271 v.Chr. het water uit de moerassen rondom de Nera rivier wilden afvoeren, is uitgegroeid tot één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Umbrië. Ben je een wandelaar? Maak dan één van de vijf hikes die een prachtig uitzicht op de watervallen bieden. Ben je een adrenalinejunkie? De Nera Rivier en omgeving bieden de perfecte mogelijkheid voor canyoning, raften, kanoën of de grotten bezoeken.

Rotsklimmen

In Umbrië vind je prachtige kliffen en rotswanden die zich perfect lenen voor een klimpartij. De klif bij Ferentillo, gelegen in de prachtige Valnerina vallei, biedt een scala aan klimroutes voor alle niveaus: van beginners tot experts. Hoe hoger je klimt, hoe spectaculairder het uitzicht wordt. Een andere klim-uitdaging is Mount Pale, vlakbij de stad Foligno.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.