Afvallen in de Franse Alpen

Hoog in de bergen is het volgens wetenschappers veel makkelijker om vet te verbranden omdat de lucht er dun is en de lever en spieren harder moeten werken. De krachten van de thermale bronnen in Brides-les-Bains doen daar nog een schepje bovenop. Doraine en vriendin Lilian namen voor ons een kijkje.

Thermale bronnen in authentiek dorp

Het kleine en authentieke dorp Brides-les-Bains is gelegen in Les 3 Vallées in de Franse Savoie. Ja inderdaad, dat is waar je ’s winters skiet. Dit dorp ligt op een prettige hoogte van 556 meter en kent een veel langere bezoekerstraditie dan grote zussen Val Thorens en Méribel. Vanaf eind 19e eeuw (!) streken hier namelijk al toeristen neer om zich te laven aan de thermale bronnen. Tegenwoordig kun je de heilzame werking van het geneeskrachtige water ervaren in Le Grand Spa Thermal, centraal gelegen in Brides. Heerlijk na een dagje actief in de bergen, of je hier nu ‘s zomers of ‘s winters bent.

 

 

Welnessochtend met kruidenhammams en anti-cellulitethee

Een spabezoekje begint in Brides met een glas bronwater en/of een glas anti-cellutite thee (baat het niet dan schaadt het niet!). Daarna heb je de keuze uit een sauna, 2 hammams, in- en outdoorjacuzzi’s en allerlei douches. De kruidenhammam met kamille is pure weldaad en werd meteen onze favoriet. De ice-scrub is heel verfrissend en goed bedacht: je lichaam inwrijven met bevroren bronwater! Nog zo’n geluksmomentje: relaxen in de buitenjacuzzi, met uitzicht op de bergen en het rustgevend geluid van de kabbelende beek onder je. Zal in de winter helemaal bijzonder zijn!

No 1 in vermageringskuren

De thermen van Brides-les-Bains staan in Frankrijk genoteerd als nummer 1 kuuroord voor effectieve vermageringskuren. Dat komt door de natuurlijke rijkheid aan minerale zouten en oligo-elementen in het water. Goed voor zowel de inwendige als de uitwendige mens. Veel bronwater drinken is dan ook de eerste stap op weg naar een slimmer-you : het stilt de honger en stimuleert de bloedsomloop.

 

 

prek met een diëtiste staat vervolgens aan de basis van een 6- of 9-daagse afvalkuur, dat een mix van behandelingen omvat met en in het thermale water. Denk aan (water)massages, algenpakkingen, aquagym, yoga- en fitnesssessies, kookworkshop etc. Voor dat laatste is het ook fijn om te weten dat het hele dorp is afgestemd op gezond eten en diverse restaurants een dieetvriendelijke kaart hebben. Maar er zijn uiteraard ook kortere programma’s die meer op ontspanning, detox en esthetiek zijn gericht. Wat ook weer goed te combineren is met diverse (berg)activiteiten in en om Brides-les-Bains.

Kuren in alle soorten en maten, praktische info:

  • De ontspannende arrangementen zijn er vanaf een halve dag, zoals de Spa Cocoon met algenpakking op een waterbed en massage voor €99 tot bijvoorbeeld 4 dagen (Deconnexion €490) met maar liefst 16 speciale behandelingen en uiteraard vrij gebruik wellnessfaciliteiten.
  • De 6-daagse vermageringskuur kost €760 inclusief alle behandelingen en gebruik van de spa, excl. verblijf. Daarvoor kies je een van de vele hotels of appartementen in het dorp, in diverse prijsklassen.
  • De kuurprogramma’s zijn mogelijk van begin maart tot eind oktober. Het wellnesscentrum is het hele jaar open. Toegang halve dag €35.
  • Nu wordt er nog gebouwd en gemoderniseerd maar vanaf maart 2018 wordt Le Grand Spa uitgebreid met een aquacentrum van maar liefst 600 m2. Dat wordt zwemmen geblazen!
  • Er wordt Frans en Engels gesproken.

Meer informatie over de wellnessmogelijkheden en de diverse kuren vind je op de website van Le Grand Spa Thermal. Meer informatie over Brides-les-Bains vind je op de website van het Office du Tourisme.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.