Kom detoxen in de Franse Alpen in Brides-les-Bains

Niet alleen je hoofd maar ook je lijf eens echt op vakantie sturen? De bergen zijn een ideale plek om je lichaam weer helemaal in shape te krijgen. Vooral het Franse kuurdorp Brides-les-Bains blijkt veel te bieden voor een gezonde wellnessvakantie.

Frisse berglucht en thermale bronnen

Brides-les-Bains is een van de onbekendere dorpen van Les 3 Vallées, gelegen op 556 meter hoogte, net onder Méribel. Al sinds 1894 is dit een kuuroord, toen de eerste toeristen afkwamen op de thermale bronnen van de plaats. En de gezonde status van die thermen – tegenwoordig uitgebreid met Le Grand Spa Thermal – heeft dik een eeuw later niets aan populariteit ingeboet.

 

 

14 restaurants met gezonde kaart

Als enige dorp in de Franse Alpen heeft Brides-les-Bains een eigen ‘dieetlabel’ voor restaurants met gezonde menu’s. Maar liefst 14 chef-koks in het bergdorp bereiden deze menus equilibrés. En geen zorgen, daar is niks Spartaans aan! Heerlijke Franse cuisine maar dan met extra veel groente, verse (alpen)kruiden en sauzen in light-versies. Topinitiatief dit, we hopen dat het zich uitbreidt naar andere Franse plaatsen!

De restaurants van Le Golf Hotel (onder) en het Grand Hôtel des Thermes (boven).

De restaurants van Le Golf Hotel (onder) en het Grand Hôtel des Thermes (boven).

Yoga en mindfulness

Het Office du Tourisme van Brides-les-Bains heeft een uitgebreid programma opgezet voor mensen die komen voor een wellnessvakantie. Zo zijn er workshops stretching, yoga, gym tonique, reflexologie en meditatie. Kost bijna niks (€2 tot €15 per les) en er staan ’s zomers 15 activiteiten per week op het programma. Veel daarvan zijn weliswaar in het Frans, maar de meditatielessen worden bijvoorbeeld door een skileraar gegeven die ook een prima woordje Engels spreekt. En dat geldt voor meer begeleiders.

 

 

Zen slaapadressen in Brides-Les-Bains

Le Golf Hôtel is een van de oudste en meest nostalgische logeeropties in Brides-les-Bains, met een bekend restaurant en een klassieke charme dankzij de art-nouveau stijl van het monumentale pand. Hôtel Altis Val Vert is een fris driesterrenhotel in een chalet met een chef-kok (Jean-Pascal Lau­gier) die helemaal losgaat wat betreft gezonde cuisine. En Hôtel Les Bains is een typisch hôtel de montagne: veel hout, een knusse sfeer en een kleine spa. Al deze hotels hebben arrangementen die inhaken op het sportieve karakter van Brides. Zoals een middagje Via Ferrata, golfen, mountainbiken (‘le VTT‘) of wandelingen met een gids.

39 wandelpaden rond het dorp

Vanuit Brides-les-Bains zijn ook op eigen initiatief enorm veel mooie wandelingen te maken. Rond het dorp zelf, dat uitkijkt op het Parc national de la Vanoise. Of hogerop de berg, dankzij de gratis busverbinding tussen Brides-les-Bains en Méribel. Ook is er sinds dit jaar een nieuwe hangbrug over de Gorge aux Pigéons, een kleine kloof vlak bij het dorp. En leuk gedaan: het Office du Tourisme heeft de wandelingen zelfs ingedeeld van schaduwrijk naar extra zonnig, zodat je kunt kiezen waar je zin in hebt!

PLUS+
– Een gratis pendelbus (5x per dag) brengt je in korte tijd van Brides-les-Bains naar Méribel, op 1450 meter. Deze navette heeft zelfs een aanhanger voor fietsen, dus je kunt een mountainbike meenemen. En dat moet je zeker doen, want in Méribel kun je de lift pakken tot de top van de Saulire en vanaf daar over de pistes (de ‘E4/Top Down’) weer helemaal tot Brides fietsen. Een afdaling van 20 km, de langste van de Franse Alpen!

– Brides-les-Bains is ook een wintersportbestemming: ’s winters is het dorp door een eitjeslift (25 min.) verbonden met Méribel en het is daardoor onderdeel van het gigantische skidomein van Les 3 Vallées, waar Val Thorens ook bijhoort.

Meer informatie over Brides-les-Bains: ete.brides-les-bains.com

Beeld: ODT Brides-les-Bains/F. Poletti (wandelen)/Pascal Lebeau (uitzicht)/V. Lassiaz (gerechten), Golf Hôtel/David André & Gouedard. D. Wycislo (yogafoto).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.