Savoie

Ontdek de Savoie op Verkeersbureaus.info. Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst 2/3 van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 116 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

Brides-les-Bains

Ontdek betrouwbare toeristische tips van VVV en Verkeersbureaus Brides-les-Bains. Vind inspiratie voor je Brides-les-Bains Savoie vakantie & reis.

Chamonix-Mont Blanc

Chamonix-Mont Blanc is bekend skigebied aan de voet van de Mont Blanc. Al 100 jaar geleden bonden wintersporters hier de ski’s onder om aan een afdaling te beginnen.

Les Munieres

Off piste skiën

Ontdek Les Munieres in de Franse Savoie.

Les Sybelles

Les Sybelles is een groot skigebied in de Savoie Frankrijk. In Les Sybelles is meer dan 300 kilometer piste te ontdekken.

Val Thorens

Val Thorens Val Thorens is een populair skidorp in Frankrijk. Val Thorens ligt in het grootste wintersportgebied ter wereld, Les Trois Vallées. Het dorp is ontzettend geliefd door Nederlanders, die hier tijdens de bekende feestweek, de Dutchweek, Koninginnedag komen vieren in de sneeuw. Veel wintersporters komen speciaal voor de beroemde après-ski naar Val Thorens. Reizen…

VVV Verkeersbureau Savoie

Alle VVV’s en Verkeersbureaus in Savoie vindt u op verkeersbureaus.info. Bekijk de VVV informatie voor uw Savoie vakantie of Frankrijk reis.

Sneeuwhoogte in de Savoie

Bezoek de VVV van Savoie voor tips en vragen.

Paradiski

Paradiski werd op 20 december 2003 geopend en is het mooie antwoord op de immense uitdaging om een verbinding te leggen naar de Vanoise Express (de grootste kabelbaan ter wereld), maar heeft bovendien heel wat te bieden dankzij hun communicatie en sterk commerciële aanbod van 3 stations die ieder hun eigen historiek, identiteit en kwaliteiten herbergen.

Paradiski is het tweede grootste verbonden skigebied ter wereld met een totaal van 425km aan pistes. Dat komt neer op ongeveer 15.000 hectare en een 1000-tal werknemers die tijdens het winterseizoen Paradiski bemannen : op de pistes, aan de liften, in de hotels en het onthaal, om het skidomein volledig te optimaliseren werd er de laatste 10 jaar zo’n 210 miljoen euro geïnvesteerd.

Paradiski biedt een compleet en uitermate rijk winter aanbod

Op vlak van skiën en andere wintersporten: Voor beginners, families of de gewone skiër heeft Paradiski heel wat in huis om leuke unieke dingen te beleven zoals onder andere: de bobslee piste van La Plagne, het speed riden in Arc 2000, de biathlon piste op de Noorse site in Peisey-Vallandry en uiteraard ook de Ijstoren van Champagny in Vanoise.

Je vindt van camping tot een 4-sterren hotel, van residenties in verschillende prijscategorieën tot uiteraard nog enkele particuliere chalets.
Deze winter verwacht Paradiski zelfs enkele nieuwigheden zoals het 3-sterren hotel L’aiguille Grive in Arc 1800, het 4-sterren hotel Le Cocoon in Plagne 1800 en appartementen van het 4-sterren hotel Carlina in Belle Plagne.

  • Paradiski is een netwerk aan liften die voor 100% werken op groene energie werken met de Europese certificatie van TUV-SUD. www.tuev-sued.de
  • Paradiski viert er voor zijn 10de verjaardag deze winter op los, met onder andere :
  • Een niet te missen event : de Gravity Day op 16 december waarbij de twee beste highliners ter wereld de oversteek zullen wagen langs een kabel van 1824m, tussen twee stations van de Vanoise Express, op een hoogte van 380 m !
  • De exclusieve relooking van twee cabines van de Vanoise Express, ontworpen door Jean-Jacques de Castelbajac, bekend Frans modeontwerper. Je kan de cabines in hun nieuwe jasje vanaf 21 december komen bewonderen.

Fietsen in de Savoie

Het label ‘Accueil Velo’ (Fietsers Welkom) garandeert een veilige omgeving voor fietsers. VVV-kantoren kunnen het label krijgen, maar ook accommodaties, restaurants, fietsenwinkels, enz. Savoie Mont Blanc is één van de Franse regio’s met de meeste ‘Accueil Velo’ plaatsen. De VVV- kantoren van Coeur de Chartreuse, Cordon, Les Contamines-Montjoie, Manigod, Massif des Brasses en Porte de Maurienne hebben het label onlangs ontvangen, wat betekent dat er in totaal 370 plaatsen met het label ‘Accueil Velo’ in Savoie Mont Blanc zijn.