Meest succesvolle Nederlandse wielerteam op hoogtestage in Kühtai

Met een 25-koppige entourage heeft Team LottoNL-Jumbo – het meest succesvolle Nederlandse wielerteam – haar kamp opgeslagen in Kühtai, nabij Innsbruck. Op een hoogte van 2.200m boven zeeniveau heersen perfecte trainingsomstandigheden voor de toprenners, die zich op de wedstrijden van de tweede helft van de zomer voorbereiden. Tot en met 7 augustus traint het team in Tirol in verschillende samenstellingen – waaronder Steven Kruijswijk, die zich voorbereid op de Vuelta van Spanje, zo ook Stef Clement.

Trainingslocatie op niveau

‘In Kühtai hebben we alles wat we nodig hebben: de hoogte is perfect. Diverse en gevarieerde bergpassen, maar ook vlakkere stukken die gemakkelijk te bereiken zijn’, zo vertelt Mathieu Heijboer, Head of Performance van Team LottoNL-Jumbo. ‘In het voorjaar was het gezien de temperatuur onmogelijk om in het zuiden te trainen, maar nu in de zomer hebben we in Kühtai een perfecte trainingslocatie gevonden, midden in de Alpen’. Victor Campenaerts, waarnemend Vice-Europees kampioen in de tijdrit, voelt zich op zijn plek in Tirol – net als zijn teamgenoten: ‘We werden hartelijk ontvangen en zijn enthousiast over de goede condities van de wegen. De Kühtaisattel hebben we al vier keer bedwongen en we discussiëren nu nog over welke kant veeleisender is, de west- of de noordkant.’

 

 

WK Wielrennen Innsbruck

Voor Managing Director van Innsbruck Tourismus Karin Seiler-Lall is een trainingskamp van deze aard een eerste voorproefje op de UCI Wereldkampioenschappen wielrennen, die van 22 tot 30 september 2018 plaatsvinden in Tirol. ‘Grote evenementen zoals het WK wielrennen dragen bij aan onze positionering als sportieve hoofdstad van de Alpen. Tijdens het evenement zelf kunnen we de stad Innsbruck en de regio Tirol wereldwijd als fietsbestemming presenteren én we staan nu ook op de kaart van de elite teams. Zo hebben we de kans om onze naam waar te maken.’ Het high-altitude sports centre in Kühtai kent perfecte omstandigheden om naast de breedtesport ook de behoeftes van topatleten te bedienen.

Toejuichen van topatleten

De professionals zien het WK in Tirol vol verwachting tegemoet: ‘Voor de atleten is het WK het hoogtepunt van het jaar. Waar je bij de Giro d’Italia en de Tour de France als team rijdt, sta je bij het WK voor eigen land aan de start. Stemming en sfeer zijn niet weg te denken – helemaal wanneer je bedenkt dat de wereldkampioenschappen in dit prachtige gebied worden georganiseerd’, vertelt Heijboer. Maar ook voor de toeschouwers zijn de wereldkampioenschappen optimaal, met startlocaties verdeeld over heel Tirol en de finish elke keer in Innsbruck. Zo hebben fans dagelijks de mogelijkheid de topatleten toe te juichen, terwijl het konvooi tijdens een tour maar één keer voorbij komt.

 

 

Nog tot 7 augustus zal het team rondom Kruijswijk in Kühtai trainen. Recreatieve atleten hebben inmiddels de mogelijkheid benut om een snelle stop te maken bij de teambus van Team LottoNL-Jumbo in Kühtai en een kijkje te nemen achter de schermen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.