Innsbruck in de lift als zomerse familiebestemming

De eerste zomerse dagen bieden inspiratie voor zonnige vakantieplannen. Met het hele gezin kamperen in Frankrijk, naar de Spaanse Costa’s óf wandelen in de bergen. In Innsbruck bijvoorbeeld. De stad en haar vakantiedorpen zijn een citytrip- en familievakantiebestemming in één en trekken – naast in de winter – ook in de zomer steeds meer families.

Naar de Natterer See

Op 830 meter hoogte ligt de Natterer See, een voormalig veenmeer dat in de zomer verkoeling biedt als natuurlijk zwemmeer. Vakantiegangers halen er hun hart op met de vele avontuurlijke outdoormogelijkheden zoals suppen (peddelsurfen), kanoën en waterfietsen. Daarnaast is er een uitgebreid kinderanimatieprogramma met onder andere land- en waterolympiades, Giant Soccer en trampolinespringen. En dat alles in een indrukwekkend bergdecor.

Van suppen op de Natterer See en de Alpenspeeltuin in het Muttereralmpark tot stadswandelingen en bekroonde campings: de ingrediënten voor een geslaagde gezinsvakantie.

 

 

Avonturenberg de Muttereralm

De zonnige Muttereralm is het startpunt voor wandelingen en mountainbiketochten. De beroemde Innsbrucker Almenweg leidt langs indrukwekkende uitzichtpunten. Daarnaast is dit dé plek voor professionele en recreatieve bergbeklimmers om de stad van bovenaf te bekijken: op de Saile (2.403 meter, ook wel de Nockspitze genoemd), de Birgitzköpfl (1.984 meter) of de Hoadl (2.340 meter). Kleine en grote avonturiers kunnen zich uitleven in de Alpenspeeltuin – gelegen tussen het bergstation en het panoramameer – of naar beneden razen op de Mutterer Mountain Carts.

Kampeerparadijs

Innsbruck en haar vakantiedorpen zijn een kampeerparadijs. Zo werd de award winnende Natterer See camping in januari 2017 door de ANWB uitgeroepen tot “Camping van het jaar 2017” in de categorie “camping met de mooiste huuraccommodaties”. Hier wanen vakantiegangers zich – slechts op een steenworp afstand van het bruisende stadscentrum – middenin de natuur. Maar ook op andere plaatsen nabij Innsbruck zijn verschillende (familievriendelijke) campings te vinden.

 

 

Wandelaars welkom

Wandelen is voor alle leeftijden. En daarom is een wandeltocht door de stad of in de bergen een geliefde activiteit tijdens een familievakantie in Innsbruck. Op verschillende plekken in en rondom de stad kunnen wandelaars bij drinkwaterpunten met helder bergwater hun dorst lessen of uitrusten bij een van de vele picknickplaatsen (zoals Domplatz, Hofgarten, de Innpromenade aan het water, het Rapoldipark en Bergisel). De ASI-Alpinschule biedt zomerwandelingen met gecertificeerde berggids – inclusief gratis wandelbus – en tijdens speciale kinderrondleidingen met puzzeltocht leren kleine wandelaars meer over Innsbruck in de Middeleeuwen. Families kunnen met de Welcome Card (gratis) gebruik maken van uiteenlopende activiteiten in de stad en de vakantiedorpen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.