Innsbruck staat in teken van de fietssport!

De stad Innsbruck in Oostenrijk staat de komende maanden in het teken van fietsen. Nu het winterseizoen voorbij is zijn alle ogen gericht op de samenwerking die Innsbruck Tourismus is gestart met wielerteam LottoNL-Jumbo en het grote bikersevent Crankworx dat van 21 t/m 25 juni zal plaatsvinden in de bergen rondom Innsbruck.

mountainbiken-in-kuhtai-daniel-zangeri

Nog altijd wint de fietssport aan populariteit en stappen veel vakantiegangers op de stalenros voor een toer door de bergen rondom de stad. ‘Bike city’ Innsbruck is dé stad voor de fietsliefhebber.

 

 

Nederlandse trainingen op grote hoogte

Het wielerteam van Team LottoNL-Jumbo traint deze zomer tussen 3 juli en 10 augustus in de regio Innsbruck. De hoogtestage (2.020 m boven zeeniveau) vindt plaats in Kühtai. Waar in de winter de liften op volle toeren draaien en de wintersporters genieten van de pistes, is het gebied in de zomer gesloten, ideaal voor de trainingen van het Nederlandse wielerteam. Waarom trainen in Kühtai? De extra aanmaak van rode bloedcellen op grotere hoogte draagt bij aan het transport van zuurstof naar de longen dat mogelijk resulteert in betere prestaties en een sneller herstel.

Voor de fans: binnen het LottoNL-Jumbo team traint de bekende wielrenner Steven Kruijswijk om zich klaar te stomen voor de Vuelta a España. Overigens trainen niet alleen wielrenners in de regio. Al jaren verwelkomt het high-altitude sports centre van Kühtai menig Olympisch atleet voor trainingen. Denk aan voetballers, roeiers, beach volleyballers et cetera.

 

 

Van hard racen tot gevaarlijke stunts

Van 21 t/m 25 juni 2017 vindt in Innsbruck het grootste mountainbike freeride event ter wereld plaats: Crankworx. Tijdens het evenement, met naar verwachting 10.000 bezoekers, kan de adem worden ingehouden bij stunts van de beste rijders, is er een interessant randprogramma dat iets weg heeft van een festival en vind je er een expo area met de nieuwste gadgets en trends op fietsgebied. “Voor Innsbruck is Crankworx dé kans om het onderwerp bike op een manier te ontwikkelen waarop de toenemende bikers scène allang zit te wachten. We kunnen het event ook bekijken als een soort van motor voor de verdere ontwikkeling van een infrastructuur waar zowel de lokale bevolking als ook onze gasten op lange termijn duurzaam profijt van zullen hebben”, aldus Karin Seiler-Lall, directrice van de Tourismusverband Innsbruck.

team-lotto-jumbo-nederland

Innsbruck, fietsstad

Dat Innsbruck aantrekkelijk is voor de professionele fietsbeoefenaar blijkt wel, maar ook voor de ‘gewone’ fietsliefhebber is er genoeg te doen. In de omgeving van de stad zijn 6 trails te vinden, waaronder de trail in het Bikepark Innsbruck Mutters. Verder zijn er voldoende fietsverhuurpunten en worden er leuke huttentochten aangeboden. Van een avontuurlijke mountainbiketocht door het Muttereralm Park tot het leren van nieuwe trucs op de BMX in het funpark. Ook voor ‘de normale fiets’ zijn er aangename tochten met een verwonderend uitzicht op de prachtige bergstad Innsbruck. En als je je fietsvakantie helemaal compleet wilt maken, overnacht je in één van de bikehotels in of rondom de stad.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.