Deze dieren kun je allemaal ontdekken in Zweden

Met de grote hoeveelheid ongerepte natuur herbergt Zweden ook veel dieren. Veel diersoorten kun je ontdekken in het wild en in de dierentuinen die het land rijk is.

Bruinvissen in Skåne

In de zee ten zuiden van Zweden leeft de bruinvis, een kleine walvissoort die lijkt op de dolfijn. In Skåne zijn ze goed te spotten, voornamelijk in de maanden juni en juli.
De vuurtoren in het Nationale Park Kullaberg is het beginpunt van een bruinvissensafari. Die kun je hier boeken.
Naast het spotten van bruinvissen zie je vanaf de boot tientallen grotten langs de kustlijn. Het is een prachtig gebied met diepe kliffen en steile rotsen. Je hebt er waanzinnige uitzichten over het Kattegat tot aan het eiland Ven en de Deense kust.

Zeearenden in Åsnen

Het gebied van Åsnen is uniek! Hier vind je een fantastische verzameling eilanden en baaien die gezamenlijk zo’n 700 km kustlijn herbergen. Åsnen is zo omvangrijk dat op de nominatie staat om officieel tot nationaal park omgedoopt te worden. Maar nationaal park of niet, er zal niet veel veranderen aan de enorme natuurpracht die je hier vindt. Voor vogelaars is het een prachtig gebied. Want regelmatig worden er vis- en zeearenden, kraanvogels en verschillende soorten spechten gesignaleerd.

Kolmården Wildlife Park

Je hebt dierentuinen en je hebt dierentuinen. Een dagje naar Kolmården Wildlife Park is zo’n voorbeeld van een dierentuin die je beslist gaat verrassen. Kolmården is gevestigd in de prachtige omgeving van Linköping en Norrköping ten zuiden van Stockholm. Dit dierenpark strekt zich uit over een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer en herbergt meer dan 600 dieren van over de hele wereld.

Hoogtepunten uit Kolmården

1. Safari Gondola

Kolmården beschikt over een kabelbaan waarmee je een uniek tochtje kunt maken over het park. Vanuit je gondel heb je niet alleen goed zicht op de ruime opgezette verblijven van de dieren, maar heb je ook een prachtig uitzicht over de omgeving. Bekijk de leeuwen van bovenaf, zie de elanden van dichtbij en kijk ondertussen uit over het prachtige meer Bråviken.

2. Bezoek de dolfijnenshow

De dolfijnenshow ‘Life’ in Kolmården is een internationaal begrip. De dolfijnen hebben een prachtig theater in de dierentuin, waar spectaculaire shows te zien zijn.

 

 

3. Bamses Wereld

Het kleine beertje Bamse behoort echt tot de Zweedse cultuur. Iedereen in Zweden groeit op met de avonturen van Bamse. Niet zo gek dat er een heel deel van Kolmården gewijd is aan dit ijzersterke beertje, bekend uit de boeken en tekenfilms. In Bamses Värld vind je leuke attracties, speeltuinen, een park en food courts. Bij uitstek ook geschikt voor de allerkleinsten.

4. Bekijk de roofdieren

De roofdieren in Kolmården krijgen een glansrol in het speciaal aangelegde Tiger World. Hier kun je bijzondere katachtigen van dichtbij bekijken.

Accommodatie in Kolmården

Vildmarkshotellet. Dit hotel, geheel in Afrikaans thema aangekleed, vind je vlak naast het dierenpark. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over de naastgelegen meren. En ben je erg avontuurlijk ingesteld, dan overnacht je tussen de dieren in het park in de tenten van het Safari Camp.

 

 

Rendieren in Grövelsjön

In het bergachtige landschap van het Zweedse Idre Fjäll grazen ’s zomers talloze rendieren in de fjällen, ofwel de lege en ruige hoogvlaktes. Die rendieren zijn eigendom van de vier zuidelijkste Sami-families die in Zweden leven. De hoefdieren zijn nog steeds de belangrijkste inkomstenbron van dit oudste inheemse volk van Europa. Het is een erfenis uit de tijd van jagen en verzamelen, waarin de herders de rendieren volgden op hun eeuwenoude trekroutes en seizoensgebonden foerageergebieden. Lees meer over dit gebied en de sami op NatGeo Traveler

Vissen in Lapland

Het zuidelijke deel van het noordelijke Lapland wordt ook wel Gold of Lapland genoemd. Ruige natuur, sprankelende meren, woeste bergtoppen, maar ook de beroemde Västerbotten kaas en de indrukwekkende geschiedenis van de mijnindustrie. Dát is Gold of Lapland.

 

 

Dit deel van Lapland, dat het gehele noordelijke deel van de regio Västerbotten omvat, is een perfecte bestemming voor zowel avontuurlijke vakantiegangers, rustzoekers als actieve families. Met de prachtige combinatie van bergen, meren en bossen is het niet verwonderlijk dat dit deel van Lapland heel wat outdoor activiteiten voor je in petto heeft.

Je kunt er uitstekend fietsen, wandelen, vissen, paardrijden of raften. Het zuidelijk deel wordt doorkruist door een van Zweden’s grootste rivieren: de Vinelälven. Deze rivier strekt zich over een lengte van 450 km uit van de bergen naar de zee, zonder onderweg ook maar een dam of waterkrachtcentrale tegen te komen. Het gevolg is dat de Vinelälven een heel natuurlijk verloop heeft met hele rustige stukken, maar ook met wilde stroomversnellingen. Voor visliefhebbers is de Vinelälven een echt paradijs.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.