Op sneeuwscooter avontuur door de ongerepte Zweedse wildernis

Ongerepte sneeuwvlaktes, een sprookjesachtig landschap, prachtig poollicht en de zekerheid van een authentiek dik pak sneeuw. Wie van ouderwetse winters houdt, moet een keer in Zweeds Lapland zijn geweest.

Sneeuwscooter

Sneeuwscooter

Avontuur en snelheid

En… ben je een beetje avontuurlijk ingesteld en houd je van snelheid en motoren? Combineer je wintervakantie dan met een activiteit als een 1, 2, of 5-daagse sneeuwscootertocht door de Lapse wildernis. Bij Laplandtime beleef je de vakantie van je leven, zeker omdat hier het sneeuwscooteren op de eerste plaats staat! Alleen geschikt voor stoere mannen en… vrouwen!

 

 

Durf jij de uitdaging aan?

In de wintermaanden is de sneeuwscooter dé ideale manier om de uitgestrektheid van Zweeds Lapland te beleven. En dat hebben ze bij Laplandtime goed begrepen! Hier, aan de rand van het dorpje Blattnicksele middenin Zweeds Lapland, vind je in een wonderlijke, witte wereld, verschillende accommodaties aan het meer, dat tevens het startpunt is van de sneeuwscootertochten. Onder leiding van een gids ga je met maximaal 4 scooters op pad. Niet zomaar een tochtje, maar een rit van zo’n 80 tot 120 kilometer door de ruige natuur met haar woeste bergen en bevroren meren staat er op het programma.

 

 

In het begin is het even wennen: zo’n enorm apparaat met een rupsband met een zitje bovenop en 2 ski’s aan de zijkant. Maar… als je die bergen sneeuw aan het bedwingen bent, merk je al snel dat je na iedere kilometer de gashendel steeds harder wil induwen met je duim. Een korte instructie is trouwens genoeg om met vertrouwen achter het stuur plaats te nemen. De gashendel mag volledig open op één van de vele meren, waar je geen wortels en boomstronken tegenkomt. Als dit geen adrenalinekick geeft? Technisch rijden doe je door de dicht begroeide bossen, waar bomen als sneeuwsculpturen afsteken tegen een heldere hemel. Sneeuwscooter rijden is bijzonder veelzijdig en afwisselend.

zweden-skieen-bbitravel

Opwarmen

In Zweeds Lapland, ook wel Gold of Lapland genoemd, is er geen plaats voor massatoerisme. En dat geldt ook voor het sneeuwscooteren. Onderweg kom je niemand tegen. Alhoewel? Elanden en rendieren lopen er volop! Tussendoor wordt er natuurlijk ook geluncht. Niet zomaar een lunch, want middenin de natuur bij een lekker warm kampvuur doe je je op een zacht rendiervel tegoed aan heerlijke broodjes en soep. Een onvergetelijke ervaring! Dan is het weer tijd om wat kilometers te maken. Tegen het einde van de dag, als het al donker is, kom je bij je accommodatie aan. Opwarmen doe je in de sauna om daarna van een welverdiend Laps diner te genieten. Ook kun je buiten nog lekker lui relaxen in het warme water van de houten hottub. Het is de ideale manier om met een drankje in je hand de belevenissen van de dag door te nemen met je groepsgenoten. En… met een beetje geluk zie je dan ook het noorderlicht dat je trakteert op een magische lichtshow boven je hoofd.

Een heel ander soort wintervakantie

Ben je niet aan het sneeuwscooteren, dan wandel je vanuit je kamer, dat van alle gemakken is voorzien, zo de natuur in. Of ga voor een sportieve langlauftocht. Kortom: zou jij ook wel eens willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en stress? In Zweeds Lapland, één van de laatste wildernissen van Europa, is het mogelijk. Maak je droom waar en beleef eens een heel ander soort wintervakantie! Want… hoe stoer klinkt dat? Sneeuwscooteren in Lapland!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.