Ontdek het Elbphilharmonie Hamburg in de muziekmetropool Hamburg

Afgelopen woensdag 11 januari en donderdag 12 januari is de Elbphilharmonie Hamburg feestelijk geopend. Het concertgebouw is het nieuwe hart van de muziekmetropool Hamburg. De muziek werd tijdens het openingsconcert live vertaald naar een prachtige lichtshow op de gevel.

Elbphilharmonie Hamburg

Met de opening van de Elbphilharmonie Hamburg op 11 en 12 januari 2017 zet de stad z’n geschiedenis als muziekstad consequent voort en bewijst eens te meer, dat in Hamburg contrasten de toekomst zijn. In de HafenCity Hamburg, het grootste Europese binnenstadontwikkelingsproject dat zich bevindt tussen het UNESCO wereldcultuurerfgoed Speicherstadt en de haven, wordt de Elbphilharmonie Hamburg het nieuwe aantrekkingspunt voor alle inwoners en gasten van Hamburg. De Elbphilharmonie Hamburg bestaat uit drie concertzalen met een veelzijdig muzikaal programma, veel ruimte voor muziekeducatie, een hotel, horeca en de openbare plaza, waar bezoekers op 37 meter hoogte een overweldigend uitzicht over de hele stad hebben. Het gebouw is ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron.

 

 

Boven het vroegere pakhuis A, waarin thee, tabak en cacao werden opgeslagen, reikt nu een schitterend nieuw gebouw 110 meter de lucht in. Met zijn opvallende architectuur staat het nieuwe concertgebouw voor de contrastrijke en maritieme flair van de stad, die tussen traditie en moderniteit met veel durf, creativiteit, innovativiteit en een internationale instelling haar toekomst steeds weer opnieuw vormgeeft. Het symboliseert zowel de ruwheid en de schoonheid van de stad Hamburg; de tegenstellingen die overal in de stad te vinden zijn en haar bijzondere charme geven.

 

 

Hamburg

Hamburg is met 1,8 miljoen inwoners de op een na grootste stad van Duitsland. De metropoolregio Hamburg met 5 miljoen mensen behoort tot een van de economisch sterkste en welvarendste regio’s in Europa. Als eeuwenoude haven- en handelsstad heeft Hamburg wereldwijde betrekkingen. De stad beschikt niet alleen over een bloeiende handel en logistieke sector, maar is tevens de mediahoofdstad van Duitsland. Hamburg is de groenste miljoenenstad in Europa – een 5e van het stadsoppervlak bestaat uit water, waaronder: de Elbe en de kleinere Alster, die in het stadscentrum is opgestuwd tot een meer. Ambitieuze stadsplanningsprojecten zoals de HafenCity Hamburg, een rijk cultureel leven en de hoge levenskwaliteit langs het water hebben in de afgelopen jaren steeds meer toeristen naar de stad gelokt, zodat Hamburg inmiddels in de top 10 van Europese stedenreisbestemmingen staat.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.