Kunst & Cultuur in Hamburg

Voor de toerist die houdt van kunst en cultuur is Hamburg een goede stad voor een citytrip. Je zult versteld staan van het culturele aanbod in de havenstad.

Musea

Tijdens je bezoek aan Hamburg mag je een bezoek aan de vele musea echt niet laten schieten. Maak kennis met de indrukwekkende geschiedenis van Hamburg in het International Maritime Museum of neem de kids mee naar het Miniatur Wunderland.

International Maritime Museum

Het International Maritime Museum Hamburg (IMMH) beschikt over een tentoonstelling die meer dan 3.000 jaar terug gaat in de tijd. De tentoonstellingen bestaan uit prachtige schilderijen, artefacten, beelden en scheepswrakken die de verhalen vertellen van ontdekkingsreizigers, veroveraars, kapiteins en zeelieden. Kortom, een expeditie door 3 eeuwen uit de maritieme geschiedenis van de mensheid die bol staat van spanning en avontuur, overwinning en verlies.

Adres: Kaispeicher B | Koreastrasse 1, 20457 Hamburg
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00
Prijs: Volwassenen €12,50, kinderen, studenten en gepensioneerden €9, met een Hamburg Card €8,50.

Miniatur Wunderland

Al onder de indruk van Madurodam? Het kan nóg spectaculairder! In Hamburg staat het grootste miniaturenmuseum ter wereld: Miniatur Wunderland. Het museum is opgedeeld in acht verschillende ‘miniatuurstreken’, waaronder Hamburg, Zwitserland, Scandinavië, Amerika en Oostenrijk. Op dit moment kun je live het bouwproces van de streken Frankrijk en Italië volgen.

Adres: Kehrwieder 2, 20457 Hamburg
Openingstijden: Dagelijks van 9:30 tot 18:00, dinsdag van 9:30 tot 21:00, zaterdag van 8:00 tot 21:00, zondag en op feestdagen van 8:30 tot 20:00.
Prijs: Volwassenen €12, kinderen onder de 16 jaar €6, kinderen kleiner dan 1.30 meter gratis.

Miniatur Wunderland video:

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

U-Boat Museum

Breng in de haven van Hamburg een bezoek aan een echte onderzeeër! De U-434 is een gepensioneerde Russische onderzeeër die toegankelijk is gemaakt voor publiek. Al dwalend door de krappe gangetjes en cabines, kun je je haast niet voorstellen dat het schip ooit met een 60-koppige bemanning op honderden meters diep heeft rondgevaren.

Adres: Versmannstrasse 24 | 20457, Hamburg
Openingstijden: Dagelijks van 9:00 tot 20:00, zondag van 11:00 tot 20:00.
Prijs: Volwassenen €9, kinderen (6 tot 8 jaar), scholieren en studenten €6, senioren (65 en ouder) €7.

Hamburgmuseum

Het Hamburgmuseum, tot voor kort het ‘Museum für Hamburgische Geschichte’, neemt je mee terug in de tijd naar het prille ontstaan van de stad en de vele indrukwekkende historische gebeurtenissen die er hebben plaatsgevonden. Een voorbeeld hiervan is de beroemde strijd tussen de Hanzestad en de piraat Störtebeker. Van Beatles concerten tot grootschalige oorlogen, in het Hamburgmuseum kom je alles te weten over de rijke geschiedenis van de stad.

Adres: Holstenwall 24, 20355 Hamburg
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00, zondag van 10:00 tot 18:00.
Prijs: Volwassenen €8, kinderen tot 18 jaar gratis.