Het Haags Historisch Museum is op zoek naar persoonlijke Haagse verhalen rond het thema arm en rijk

Het Haags Historisch Museum gaat op zoek naar persoonlijke Haagse verhalen en voorwerpen rond het thema arm en rijk. Op zaterdag 17 juni zijn geïnteresseerden tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom in het museum om hun verhaal te delen tijdens de Topstukkendag. In het Haags Historisch Museum is momenteel de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm te zien.

overleg-haags-historisch-museum

De Topstukkendag maakt onderdeel uit van het project MijnDenHaag. Hiermee verzamelt het Haags Historisch Museum het hele jaar door Haagse verhalen bij persoonlijke voorwerpen. Op zaterdag 17 juni wordt in het bijzonder gezocht naar verhalen over het dagelijkse leven binnen een arm of juist rijk Haags gezin. Zo vertelden eerdere deelnemers bijvoorbeeld over een opa die lakei was of hun hulp bij het bereiden van maaltijden in de kerk. De verhalen krijgen een plekje op www.mijndenhaag.org en deelnemers worden gefotografeerd met hun voorwerp.

 

 

Praktische informatie

De Topstukkendag vindt plaats op zaterdag 17 juni in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg 7 in Den Haag. Inloop is mogelijk tussen 13.00 en 16.00 uur. Deelname is gratis, inclusief koffie/thee en een foto met uw voorwerp. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk via educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070 – 312 30 65.

 

 

De tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm

Den Haag wordt ‘de stad van zand en veen’ genoemd. Een stad waar rijk en arm wonen in aparte werelden. Klopt dat beeld? En is het altijd zo geweest? Het Haags Historisch Museum laat in de tentoonstelling Arm en Rijk/Rijk en Arm van 29 april t/m 3 september 2017 zien hoe en waar de rijke én arme Hagenaars woonden en leefden. Van stadspaleis en buitenplaats tot krotwoning. En van sociëteit tot buurtkroeg.

wapenbord-sint-nicolaasgasthuis

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.