Gemeentemuseum Den Haag opent feestjaar Mondriaan tot Dutch design

In het weekend van 11 en 12 februari trapt Gemeentemuseum Den Haag het landelijk feestjaar af met de opening van de tentoonstelling Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van een nieuwe kunst. Op zaterdag 11 februari is het museum om deze reden de gehele dag gesloten voor publiek, maar op zondag 12 februari is de entree gratis.

Anonieme fotograaf, Piet Mondriaan, 1917. RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis.

Anonieme fotograaf, Piet Mondriaan, 1917. RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis.

Feestelijke activiteiten

Er zullen diverse feestelijke activiteiten plaatsvinden gedurende de dag. Directeur Benno Tempel: “We vinden het belangrijk dat iedereen kennis kan maken met de vernieuwende en verbindende kunst van De Stijl kunstenaars, daarom vieren we de opening van het jaar met gratis entree”.

 

 

Om 100 jaar De Stijl te vieren is 2017 uitgeroepen tot themajaar Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl. Het Gemeentemuseum Den Haag, met de grootste Mondriaancollectie ter wereld, speelt hierin een belangrijke rol. De tentoonstelling Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van een nieuwe kunst, die het werk van de 2 belangrijkste schilders van De Stijl centraal stelt, is de 1e in een reeks van 4 tentoonstellingen die het museum organiseert in het kader van het feestjaar. Deze openingstentoonstelling is te zien van 12 februari tot en met 21 mei 2017.

 

 

Feestelijke openingsdag 12 februari

Het Gemeentemuseum viert de opening van de tentoonstelling op zondag 12 februari met gratis toegang én tal van feestelijke activiteiten. Er is onder andere een muzikaal programma in de Tuinzaal, gratis rondleidingen, een lezing en Open Kinderatelier.

Piet Mondriaan, Rastercompositie 9: dambord heldere kleuren, 1919, olieverf op doek, 86 x 106 cm. Gemeentemuseum Den Haag.

Piet Mondriaan, Rastercompositie 9: dambord heldere kleuren, 1919, olieverf op doek, 86 x 106 cm. Gemeentemuseum Den Haag.

Koninklijke opening

Zijne Majesteit de Koning opent zaterdag 11 februari de tentoonstelling Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van een nieuwe kunst in het Gemeentemuseum Den Haag. Het museum is in verband met de voorbereidingen op de opening de gehele zaterdag gesloten voor publiek. Fotomuseum Den Haag en GEM, Museum voor actuele kunst, zijn wel geopend.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.