Fiets tijdens de Dag van de Mijnfietsroutes langs de belangrijkste mijnpunten in Zuid-Limburg!

In 2015 vond ‘het Jaar van de Mijnen’ plaats. Met verschillende activiteiten en producten als resultaat waaronder de brochure ‘Mijnfietsroutes’. Dit jaar zal er op zaterdag 17 juni een route worden gefietst uit deze brochure -onder begeleiding van een gids- in zowel de voormalige Oostelijke- als Westelijke Mijnstreek. Belangrijke ‘Mijnpunten’ passeren tijdens de route. Een activiteit die tot stand is gekomen door een samenwerking van gemeenten, Huis van de Sport en VVV Zuid-Limburg.

schacht-nulland-april-2015-zuid-limburg

 

 

Oostelijke Mijnstreek

In de Oostelijke Mijnstreek wordt er om 13.30 uur gestart (tot 16.30) vanaf het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen, Mijnmuseumpad. In deze geleide fietsroute is er plaats voor twintig fietsers. Ook is het mogelijk, voorafgaand aan de tocht, om het Nederlands Mijnmuseum te bezichtigen. En voordat de fietsroute daadwerkelijk begint wordt u nog verwend met een kop koffie of thee en een stuk Limburgse vlaai. Tot slot ontvangt u ook nog de brochure Mijnfietsroutes (ter waarde van Euro 1,95). Dit alles voor een bedrag van € 4,-.

 

 

Westelijke Mijnstreek

In de Westelijke Mijnstreek wordt er om 13.30 uur, om 13.45 uur en om 14.00 uur gestart vanaf Heemkundevereniging Geleen, Jupiterstraat 35 in Geleen. In deze geleide fietsroutes is er telkens plek voor 16 personen. In totaal kunnen er dus 48 mensen mee. De eerste groep die om 13.30 vertrekt zal onderweg ook getuige zijn van de officiële onthulling van het Kijkvenster bij de Sluis in Born. Deelnamekosten zijn € 4,- en hiervoor ontvangt u een geleide fietsroute, koffie of thee en vlaai en een exemplaar van het boekje Mijnfietsroutes (ter waarde van Euro 1,95).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.