Scholieren en studenten ontdekken Mondriaan

Vanaf 3 juni is in het Gemeentemuseum Den Haag De ontdekking van Mondriaan te zien. In de weken na de opening zijn er diverse initiatieven voor of in samenwerking met Haagse opleidingen.

roc-mondriaan

Medio juni ontvangen àlle Haagse schoolkinderen in groep 5 t/m 8 gratis het Doeboek Mondriaan. In samenwerking met ROC Mondriaan vinden twee activiteiten plaats: een bijzonder diner met een Mondriaanmenu dat studenten hebben ontwikkeld met docent en topkok Pierre Wind (15 juni) en een modeshow, waarbij de creaties zijn geïnspireerd op Mondriaan en de Stijl (26 juni). “We vinden het heel belangrijk dat niet alleen de oudere generaties, maar juist ook de jeugd deze kunstenaar leert kennen”, aldus directeur Benno Tempel.

 

 

Gratis Doeboek Mondriaan voor leerlingen basisscholen

Medio juni ontvangen alle Haagse schoolkinderen in groep 5 t/m 8 een cadeau van het Gemeentemuseum Den Haag: het Doeboek Mondriaan. Een boek vol puzzels, spelletjes en weetjes. Zo kan ook de jongste generatie dé moderne kunstenaar van de twintigste eeuw – spelenderwijs – in hun hart sluiten. In 2017 kun je er namelijk niet omheen: heel Den Haag omarmt Mondriaan!

De verspreiding van het Mondriaan Doeboek onder Haagse schoolkinderen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Versterking, Ammerlaan Belastingadviseurs, Nuijten Accountants, Stijl Advocaten en de Gravin van Bylandt Stichting. De eerste exemplaren van het Doeboek Mondriaan worden op 12 juni uitgereikt door Pierre Wind.

Doeboek Mondriaan (ISBN 9789025873493) – een uitgave van het Gemeentemuseum en Uitgeverij Leopold – is ook verkrijgbaar in de Museumwinkel en in de boekhandels voor € 7,50.

 

 

Mondriaanmenu i.s.m. Pierre Wind en studenten ROC Mondriaan

Topkok Pierre Wind doet samen met studenten en docenten van het ROC Mondriaan onderzoek naar de belevingskant van spijs en drank. Het onderzoek is onderdeel van het Practoraat Food Innovation & Concepts waarvan Wind de practor is. Dit voorjaar hielden zij zich bezig met Mondriaan, want de zo iconische beeldtaal van Mondriaan is overal terug te vinden, behalve in de keuken. Er is onderzocht of het mogelijk is om de artistieke ontwikkeling van Mondriaan te vertalen naar een kookstijl, zodat zijn kunst ook te proeven zal zijn. De studenten hebben op basis van verschillende experimenten geprobeerd om vier verschillende stijlen waarin Mondriaan heeft gewerkt te vertalen naar een Piet Mondriaan cuisine. Het resultaat is een uniek Mondriaanmenu. Op donderdag 15 juni wordt dit geserveerd in de Tuinzaal van het Gemeentemuseum, exclusief voor docenten van Haagse basisscholen.

Modeshow studenten ROC Mondriaan ‘in Style’

Ruim 300 studenten van de School voor Mode van ROC Mondriaan presenteren op maandag 26 juni hun jaarlijkse modeshow op een enorme catwalk in het Gemeentemuseum. Een deel van de creaties is speciaal ontworpen voor het landelijke themajaar Mondriaan to Dutch Design. 100 jaar De Stijl. Wat extra leuk is: de beste ontwerpen van deze show worden vanaf 15 juli in de museumzalen gepresenteerd. Ze maken deel uit van de tentoonstelling Fashion in Style. Deze tentoonstelling laat mode zien die is geïnspireerd door het werk van Piet Mondriaan en De Stijl. Denk aan de beroemde Mondriaanjurk (1965) van Yves Saint Laurent, maar aan ook creaties Prada, Peter Rozemeijer, Marlies Dekkers en Michael Barnaart van Bergen én zelfgebreide Mondriaantruien uit de jaren 80.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.