Citytrippen met de golfclubs in de regio Parijs

De regio van Parijs is een golfparadijs. In de directe omgeving van Parijs liggen niet minder dan 71 golfbanen. Nergens in Frankrijk kunnen golfers zich zo goed uitleven. En dat maakt Parijs de ideale bestemming voor families die een of meer golffanaten tellen: iedereen komt hier aan zijn trekken. ’s Ochtends gloriëren op de green, ’s middags met z’n allen de Mona Lisa zien. Van 29 juni tot 2 juli is Parijs voor golfliefhebbers een extra aantrekkelijke bestemming, wanneer de Open de France plaats vindt op die fantastische golfcourt Golf National, op tien kilometer van Versailles.

golfen-in-parijs

© Exclusiv Golf Château de Cély

Golfen wint aan populariteit

Het golfen beleeft momenteel een opmars in Frankrijk, onder meer omdat de sport na een eeuw afwezigheid in 2016 weer te zien was op de Olympische Spelen. In 2018 komt de Ryder Cup naar de regio Parijs – ook op de court Golf National – en ook dat geeft het Franse golf een boost. Momenteel hebben ruim 407.000 Fransen een golfbewijs en spelen bijna twee keer zoveel mensen de sport met enige regelmaat.

 

 

Stedentrip in teken van de golfsport

Een stedentrip combineren met een ‘golfvakantie’ is heel goed mogelijk. Interessant voor de Nederlandse golftoerist is het boeken van een all-in arrangement via een hotel op of bij een golfbaan. Voorbeelden hiervan zijn het Golfhotel Mont Griffon (op 30 minuten ten noorden van Parijs) met zijn 36 holes. Vlakbij kan ook gegolfd worden op de Golf du Lys Chantilly, die 45 holes telt. In de buurt kan een cultureel uitstapje worden gemaakt naar bijvoorbeeld het schitterende Domaine de Chantilly.

Ten oosten van Parijs biedt Disneyland Paris een ideale omgeving voor een gevarieerd golftripje. Het attractiepark heeft een eigen golfbaan met drie 9-holesbanen. Aan de rand hiervan ligt het viersterrenhotel Radisson Blu dat aantrekkelijke arrangementen biedt en een shuttleservice onderhoudt naar de entree van Disneyland Paris. Ook het grote designer outlet centrum Vallée Village Shopping ligt hier niet ver vandaan. Weer een heel andere ambiance biedt Château de Cély, ten zuiden van Versailles. Zijn 18-holesbaan is ook een uitstekend startpunt voor het bezoeken van de vele kastelen in deze buurt.

 

 

Grootse evenementen

De Golf National is Parijs’ meest prestigieuze court, waar grote evenementen plaatshebben zoals de Open de France (dit jaar van 29 juni tot 2 juli) en volgend jaar de Ryder Cup (van 28 tot 30 september). Tijdens de Open de France strijden de grootste ‘golfnamen’ voor de winst. De Ryder cup staat bekend als de eerste golfwedstrijd voor teams, wat het spel extra spannend maakt. Op de site van de Ryder Cup staat de procedure om nu al tickets te bemachtigen, zowel voor de wedstrijd zelf als de oefendagen die eraan voorafgaan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.