Ontdek het culinaire paradijs in Indonesië

De Indonesische archipel is een culinair paradijs, waar je zowel op straat als in luxe restaurants verrukkelijk kunt eten. Waag je aan de heetste sambalsoorten, drink koffie van eigen bodem in hippe cafés, verwen jezelf met een stuk spekkoek en ontdek je leukste vegetarische restaurants. Selamat makan, oftewel: eet smakelijk!

sambal-indonesie

Spice up your life with sambal

Kun jij goed tegen pittig eten of sta je al snel in vuur en vlam? Veel Indonesiërs hebben een tong van staal en zijn dól op sambal. Het wordt dan ook bij elke maaltijd geserveerd, in elke regio net iets anders. De superscherpe sambal korek uit Centraal Java bestaat slechts uit rode chilies, Aziatische sjalotjes, knoflook en zout, terwijl de sambal Matah uit Bali met citroengras, groene tomaten, garnalenpasta en limoensap een stuk frisser is. Probeer alle varianten maar wees gewaarschuwd! Warme thee werkt verrassend genoeg het meest verkoelend.

 

 

Instagram-waardige cafés in Jakarta

Koffie is al lang niet meer alleen een cafeïneshot om de dag mee te beginnen: voor velen is het een echte lifestyle geworden. Hippe koffietentjes schieten als paddenstoelen uit de grond, zo ook in Jakarta. Ga bijvoorbeeld naar de vintage Giyanti Coffee Roastery, waar ze van zondag tot dinsdag zelf koffiebonen afkomstig uit het hele land roosteren. In het minimalistische Ruang Seduh maak je onder begeleiding van één van de baristas je eigen koffie en bij 1/15 Coffee lijkt het net of je een café in New York binnenstapt.

koffie-indonesie

spekkoek-indonesie

Spekkoek

Lapis Legit, bij ons beter bekend als spekkoek, is door CNN uitgeroepen tot één van de lekkerste nationale taarten ter wereld. En dat is niet zo gek! Spekkoek maken is een ware kunst. Het vergt veel geduld en zorgvuldigheid om de taart laag voor laag te maken: wel 18 lagen in het totaal! Boter en eierdooiers maken de taart smeuïg, echte Indonesische kruiden als kaneel, kruidnagel en nootmuskaat geven het de typische en oh zo heerlijke smaak.

 

 

Vegetarische restaurants

Eten in Indonesië is een feestje, ook voor de vegetariërs onder ons. Hoewel men niet overal snapt wat ‘vegetarisch’ is, staat er altijd wel iets zonder vlees of vis op de kaart. Maar er komen ook steeds meer vegetarische restaurants! Zo eet je heerlijke tempeh burgers, paddenstoelen steaks en noodles van courgette bij Burgreens Bintaro in Jakarta, heerlijke healthy food bij Earth Cafe in Bali en de lekkerste falafel bij Shake & Bake op Lombok. Kijk hier voor meer vegetarische restaurant-inspiratie.

vegetarisch-indonesie

Taste of Amsterdam

Van 2 t/m 5 juni wordt het Indonesisch smullen op de Taste of Amsterdam! Ron Gastrobar Indonesia serveert de lekkerste gerechten, zoals Babi Lapis: langzaam gegaard buikspek met babi guling kruiden, spitskool atjar en specerijensaus. En uiteraard kun je er terecht voor een Bintang biertje!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.