Seabourn biedt dit seizoen nieuwe excursies aan naar UNESCO-werelderfgoed in Europa

’s werelds beste luxe cruisemaatschappij kondigt het komende cruiseseizoen nieuwe UNESCO Partner Tours aan naar werelderfgoed in heel Europa. Zoals bij alle excursies sinds de start van het partnership in 2014, krijgen Seabourn-gasten bevoorrechte toegang tot werelderfgoed met een begeleide verkenning. Er wachten hen buitengewone ervaringen.

 seabourn-unesco

“Ons partnership met UNESCO is erg de moeite waard voor onze gasten: ze krijgen de kans Europees werelderfgoed te ontdekken zoals maar weinig reizigers dat kunnen,” zegt Rick Meadows, president van Seabourn. “Seabourn-gasten zullen dit seizoen van zich laten spreken na hun ervaringen achter de schermen op belangrijke culturele, historische en wetenschappelijke sites in Europa. Een kans die maar voor een heel beperkt publiek is weggelegd.”

 

 

De UNESCO Partner Tours zijn beschikbaar op een aantal Seabourn-cruises vanaf deze zomer. Elke excursie focust op één bepaalde UNESCO-werelderfgoedsite, die geselecteerd – en beschermd – zijn voor hun culturele, historische, wetenschappelijke of andere betekenis voor de mensheid.

  • Portland, Engeland: Stonehenge – Geniet het zeldzame privilege voorbij de touwen te stappen die toeristen op afstand houden en tussen de torenhoge stenen van Stonehenge op de Salisbury Plain in Engeland te wandelen. Gasten kunnen een uur lang ontdekken, foto’s maken en de majestueuze stenen bewonderen. Beschikbaar op 20 augustus tijdens het bezoek aan Portland van het schip Seabourn Quest.
  • Amalfi, Italië: Buitengewone kookworkshop in Amalfi – Ontdek de tradities en het erfgoed van Amalfi tijdens een praktijkgericht bezoek aan de 13de-eeuwse papiermolen die de verspreiding van de oude wetgeving van Amalfi mogelijk maakte. Salvatore Aceto, de jongste van een familie uit Amalfi die al generaties lang een citroenboerderij uitbaat, vertelt de familiegeschiedenis waarin de citroen de hoofdrol speelt. In een familiale keuken in de openlucht met een spectaculair uitzicht leer je traditionele recepten en technieken tijdens een kookworkshop, die eindigt met een traditionele lunch en natuurlijk een glaasje limoncello van de familie. Beschikbaar in Amalfi in 2017 op de cruises met de schepen Seabourn Encore (11 juni, 7 en 27 juli, 26 augustus, 25 september) en Odyssey (7 en 27 juni, 25 juli).
  • Valencia, Spanje: De Zijdebeurs – Valencia was de laatste stop op de Zijderoute, waardoor de stad in de 15de eeuw in rijkdom en weelde baadde. Tegenwoordig zijn de vakkundige wevers verdwenen en is er nog maar één man die met het weefgetouw met 5000 draden overweg kan en het laatste echte fluweel volgens deze traditie kan maken. Je wordt getuige van dit ingewikkelde proces, waarvan de vakkennis verloren zal gaan wanneer hij met pensioen gaat. Een bezoek aan het gotische Zijdebeursgebouw eindigt met een marktbezoek en proeven van horchata. Beschikbaar tijdens de cruisestop in Valencia van Seabourn Encore op 5 september.
  • Gibraltar: De ultieme archeologische ervaring in Gorham’s Cave – Het grottencomplex van Gorham is één van ’s werelds belangrijkste sites om het ‘wereldwijde verhaal’ van de evolutie van de mens te begrijpen. Tijdens deze excursie nemen Drs. Geraldine en Clive Finlayson, wetenschappers die betrokken zijn bij het ‘opgraven’ van deze rijke geschiedenis, je mee naar het hartje van de grot, die zo diep is dat jaarlijks maar 120 mensen ze kunnen betreden. Daarna staat een bezoek aan het Gibraltar Museum op het programma, waar je archeologische vondsten ontdekt die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. Beschikbaar op 11 augustus en 10 september in Gibraltar tijdens de cruise aan boord van Seabourn Encore.
  • Barcelona, Spanje: De wereld van Gaudi – Ontdek de beroemde en briljante architect Antoni Gaudí, die zijn meest ongewone en controversiële werken in Barcelona neerzette. Een deskundige architect neemt je mee tijdens een begeleide rondleiding in de schitterende kathedraal Sagrada Familia – na meer dan een eeuw nog altijd niet afgewerkt – die beschouwd wordt als het modernistische topwerk van Gaudí. Beschikbaar tijdens het bezoek aan Barcelona met Seabourn Encore (20 mei, 3 juni, 16 juli, 5 en 15 augustus, 4 en 14 september) en Seabourn Odyssey (27 april, 17 mei, 16 juli, 4 oktober)
  • Valletta, Malta: Megalithisch Malta & het Nationaal Museum voor Archeologie – Hagar Qim is de oudste vrijstaande megalithische tempel van Europa en vermoedelijk een oud heiligdom voor Moeder Aarde. Een van de bekende nationale archeologen van Malta brengt de geschiedenis van oude beschavingen tot leven. Bovendien vinden de Seabourn-gasten in een kamer, die niet voor iedereen toegankelijk is, meer uitleg over de bewaring van Hagar Qim. Ze mogen ook een kijkje nemen achter de schermen in een privéruimte, waar het team van Directeur Sharon Sultana de waardevolle privéstukken van de ‘verborgen’ collecties van het Nationaal Museum in Valletta onthult. Zo kunnen gasten van dichtbij een blik werpen op de beroemde lange schedels uit de ondergrondse begraafplaats Hal Saflieni Hypogeum. Daarbij worden oude legendes van Malta in verband gebracht met het hedendaagse erfgoed. Beschikbaar tijdens het bezoek aan Valletta op cruises aan boord van Seabourn Odyssey (29 mei, 26 juni, 29 juli en 23 september) en op Seabourn Encore (26 juli, 25 augustus en 24 september).

 

 

Het hele jaar door varen de Seabourn-cruiseschepen de wereld rond langs meer dan 170 sites die op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijken. Dankzij haar meerjarenpartnership met UNESCO biedt Seabourn haar gasten heel wat kennis, inzichten en achtergrondinformatie over de huidige en toekomstige werelderfgoedsites en -projecten. De cruisemaatschappij heeft daartoe speciale ‘World Heritage Discovery Tours’ ontwikkeld met een exclusief programma, in samenwerking met beheerders van UNESCO-werelderfgoedsites en reisexperts. Bij de tarieven voor de facultatieve Seabourn-excursies naar UNESCO-werelderfgoed is een kleine schenking aan het Werelderfgoedfonds van UNESCO inbegrepen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.