Nederlandse reizigers zoeken meer luxe in een vakantiewoning

Traditiegetrouw brengt Interhome 2 keer per jaar het populaire Trendrapport Vakantiehuizen uit. Waar boekt de Nederlander het liefst een vakantiehuis? In welke groepsgrootte gaat men op reis? En wat geeft de Nederlander eigenlijk gemiddeld uit aan een verblijf in een vakantiehuis? Dit trendrapport geeft antwoord op deze vragen.

vakantiewoning-luxe

Naast een terugblik op afgelopen winter wordt er ook vooruit gekeken naar de aankomende zomer. Opvallend: Nederlanders geven gemiddeld maar liefst 25% meer uit aan een vakantiewoning dan in de zomer van 2016. Dit en nog meer interessant nieuws is te vinden in het Trendrapport Vakantiehuizen 2017.

Nederland hervindt Zwitserland als wintersportbestemming

Zwitserland heeft zich afgelopen winter weer hersteld van de terugval in boekingen van de winter daarvoor. Dankzij de goedkopere Zwitserse Franc en de beperkte capaciteit in de krokus- en kerstvakantie in Oostenrijk, heeft de Nederlander Zwitserland weer gevonden als wintersportbestemming. Ook opvallend is dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een weekendje, midweek of weekje weg in eigen land. Het aanbod van met name vakantieparken is enorm en dat merkt Interhome in het aantal Nederland boekingen. Nederland steeg afgelopen winter van vijfde naar derde populairste Interhome bestemming.

 

 

Mediterraanse bestemmingen nog altijd favoriet

Door de aanhoudende terroristische dreiging in veel traditioneel populaire vakantiebestemmingen hebben met name Italië en Spanje de afgelopen twee jaar geprofiteerd van de komst van veel Nederlanders. En die trend zet zich, voor Spanje, door. Spanje is nog altijd de meest geboekte bestemming bij Interhome. Met name Costa Brava en Costa Blanca doen het erg goed onder Nederlanders. Ondanks de populariteit van Spanje is er sprake van een afnemende groei en vertonen Griekenland en Kroatië dit jaar een exceptioneel grote groei. Opvallend is de verschuiving naar luxere accommodaties. Inmiddels kiest 84% van de Nederlandse bevolking voor een vakantiehuis in de categorie van 3*** of hoger. Daarmee wordt het gemiddelde bedrag per boeking ook 25% hoger dan vorig jaar.

 

 

Nederlander blijft steeds vaker in eigen land

Als internationale organisatie met kantoren door heel Europa heeft Interhome inzage in de nationaliteiten die boekingen maken voor haar Nederlandse accommodaties. Duitsland blijft de grootste afzetmarkt voor Interhome voor wat betreft haar Nederlandse accommodaties, maar Interhome ziet ook een groei in Nederlanders die kiezen voor een vakantie in eigen land.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.