De Ardèche: de verleidelijke nieuwe deelnemer aan de Libelle Zomerweek

Ook de Ardèche heeft de ‘Libelle Zomerweek’ ontdekt en geeft van 15 t/m 21 mei acte de présence op dit succesvolle evenement in Almere. Ongetwijfeld gaat deze Franse vakantiebestemming daar vele bezoekers verrassen met zijn aantrekkelijke aanbod dat als trefwoorden groen, historie, kwaliteit, beleving en smaakpapillen heeft. ‘Be Amazed’ is de nieuwe boodschap van de Ardèche. En dat zal uitstekend gaan lukken!

ardeche

Kampeerders op de eerste rang

Zo heeft de Ardèche voor Nederlandse kampeerfans een opmerkelijk breed campingaanbod, van puur natuur tot volledige luxe. De adressen zijn allemaal goed vindbaar via één overzichtelijke site: www.camping-ardeche-guide.com.

 

 

Maar ook de gîtes winnen terrein

Wie liever onder een echt dak bivakkeert, kan in dit departement inmiddels uit meer dan 1.800 gîtes en chambres d’hôtes kiezen, veelal gesitueerd in mooie traditionele dorpen en huizen.

 

 

Een unieke blik in het verleden: La Caverne Pont d’Arc

Een hoogtepunt is een bezoek aan de replica van de grot van Chauvet, beroemd om zijn 36.000 jaar oude muurtekeningen. In de ‘kunstgrot’ kunnen de ontroerende afbeeldingen – van onder meer paarden en leeuwen – worden bewonderd zonder de originele grot schade aan te brengen. Vlak bij La Caverne Pont d’Arc is het Lavendelmuseum een ander uniek adres voor een onvergetelijk bezoek.

Lavendeldistilleerderij, Jeu de Boules en andere fijne voorproefjes uit de Ardèche

Om in Almere alvast in de – lekkere – stemming te komen, geven twee chefs er voorproefjes van de heerlijkste streekproducten en wijnen uit de Ardèche. Daarnaast kun je een potje Jeu de Boules spelen. Ook wordt er de hele dag lavendel gedistilleerd. Een interessant proces om een keer van dichtbij mee te maken!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.