Ardèche

De Ardèche is een van de bekendste departementen van de Rhône Alpes en staat bekend om de prachtige bergen, indrukwekkende rotsen en gerechten met kastanjes. Ontdek het middeleeuwse leven in het historische dorpje Balazuc en geniet er van het prachtige uitzicht over het dal tijdens een overnachting in Chateau de Balazuc. Ontdek de wondere wereld van de Ardèche!

Bezienswaardigheden

Binnen in Maison Unal

De Ardèche heeft 2 opmerkelijke bezienswaardigheden: het bijzondere woonhuis Maison Unal dat volledig in harmonie met de natuur is gebouwd en de lampenexpositie La Font Du Ciel, deze lampen zijn gemaakt van hennepplanten.

Winkelen

Melvita

In de prachtige winkelas in de Ardèche koop je de meest uiteenlopende natuurcosmetica producten. Bij Melvita kom je, tijdens een rondleiding, die ook in het Engels word gegeven, alles te weten of de productie van hun producten.

Reizen naar de Ardèche

De Ardèche leent zich uitstekend voor zowel korte als lange vakanties, laat je met zijn tweeën of het hele gezin betoveren door het prachtige landschap, heerlijke maaltijden met kastanjes en laat je verrassen tijdens een rondleiding door de natuurcosmetica fabriek van Melvita.

Natuur in de Ardèche

Natuur in de Ardèche

Bezienswaardigheden in de Ardèche

Laat je in de Ardèche verbluffen door een aantal zeer bijzondere bezienswaardigheden zoals het bijzondere woonhuis Maison Unal Labeaume en de lampenexpositie Le Font du Ciel. Reis je per auto? Neem dan de route langs de Pont d’Arc, Serre de Tourre en Cirque de la Madeleine te nemen, de uitzichten op deze stops zijn adembenemend.

Maison Unal

Maison Unal

Pont d’Arc

Pont d’Arc

Serre de Tourre

Serre de Tourre

Cirque de la Madeleine

Cirque de la Madeleine

Blijf op de hoogte van de Ardèche met onze onze inspirerende nieuwsbrief vol Ardèche tips!

Culinair genieten

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus In Lyon staat vlees op veel menukaarten centraal, in de Ardèche geniet je van heerlijke gerechten met kastanjes, ook is de Caillette (paté) zeker het proberen waard. Geniet na het bezichtigen van Maison Unal in Labeaume van de typische specialiteiten bij Le Bec Figue op het schilderachtige plein in Labeaume. Het restaurant heeft een groot sfeervol terras dat direct aan het plein ligt en geniet je van een prachtig uitzicht op de typerende rotsen.

Le Bec Figue

Le Bec Figue

Het terras van Le Bec Figue

Het uitzicht terras van Le Bec Figue

Het terras van Le Bec Figue

Het terras van Le Bec Figue

Overnachten in Chateau de Balazuc

overnachten-hotel-icoon-verkeersbureaus
Vanaf Chateau de Balazuc heb je een legendarisch uitzicht over het dal van Balazuc, de typerende rotsen en de kabbelende rivier nemen je mee in een paradijselijke wereld. Het is pas de tweede zomer voor de eigenaren Luc en Florence dat zij dit Chateau de Balazuc opnieuw geopend hebben voor gasten. Toen zei het Chateau en de locatie voor het eerst zagen waren zij direct onder de indruk en hoefde niet lang na te denken voor zij het kochten.

Florence heeft een liefde voor koken, deze liefde proef je terug in de verrukkelijke maaltijden die zij serveert. Ook is iedere ruimte van dit Chambre d’hote met zorg zeer smaakvol ingericht. Wil je Balazuc verkennen? Dan neemt Luc je graag mee voor een rondleiding door het dorp!

Het legendarische uitzicht

Het legendarische uitzicht

Uitzicht vanaf het terras van Chateau de Balazuc Ardèche

Uitzicht vanaf het terras van Chateau de Balazuc

De imponerende rotsen bij Balazuc

De imponerende rotsen

La Chambre Ardèche van Chateau de Balazuc

La Chambre Ardèche

Verkeersbureau van de Ardèche

Bekijk het Franse verkeersbureau van de Ardèche.

 

Ontvang gratis leuke Ardèche tips

Je kunt meer handige Ardèche tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Ardèche plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan