Holland America Line viert 70-jarig Alaska jubileum met speciale ervaringen, evenementen en entertainment

Holland America Line viert in 2017 het feit dat al 70 jaar lang Alaska wordt verkend. Om deze mijlpaal te vieren zijn er op iedere Alaska cruise en tijdens de Land+Sea Journeys tal van ervaringen en evenementen gepland.
denali-mountain-alaska-photographer-andy-newman

Het jubileum, waarvoor speciaal entertainment is ontwikkeld, valt samen met het 100-jarig bestaan van Denali National Park in Alaska en kent een nieuw Alaska menu met gerechten bedacht door de Culinary Council van de cruiserederij. Ook zijn er twee jubileum bieren, herdenkingscadeau ’s en nog veel meer.

 

 

“Het vieren van 70 jaar in Alaska – of welke bestemming dan ook – is een mijlpaal die niet vaak voorkomt in onze branche. We zijn bijzonder trots of het feit dat we in 1947 het eerste reisbedrijf waren dat naar Alaska kwam om de schoonheid en grootsheid van dit gebied aan reizigers te tonen”, aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “In de loop van 2017 willen we ons jubileum op een gedenkwaardige manier vieren door speciale ervaringen te bieden die een extra dimensie geven aan ons sterke Alaska programma en nog meer Alaska naar onze gasten brengt.”

Alaska komt tot leven met nieuw entertainment aan boord

Holland America Line heeft een exclusieve samenwerking met BBC Earth waarbij op onvergetelijke manieren ’s werelds natuurwonderen worden beleefd en voor het 70 jarig jubileum wordt een nieuwe ‘Alaska in Concert’ multimedia productie vertoond. Het publiek ervaart de vier seizoen door een combinatie van live muziek tegen een achtergrond van prachtige beelden van de BBC Earth televisieserie Wild Alaska. Daarnaast is Holland America Line er trots op zijn lange relatie met de inheemse Huna bevolking van Glacier Bay voort te zetten door het vertonen van Native Voices, een cultureel programma over de Huna’s terwijl er door Glacier Bay National Park wordt gevaren.

Culinaire highlights op iedere Alaska cruise

Culinaire ervaringen zijn het hart van iedere Alaska cruise en om de 70e verjaardag te vieren brengt Holland America Line een exclusief aanbod. America’s Test Kitchen geeft met de ‘Every Salmon’ kookdemonstratie tips om deze Alaska favoriet te bereiden. Gasten kunnen daarnaast genieten van de Midnight Sun cocktail die gecreëerd is door cocktail meester Dale DeGroff.

De Dining Room is speciaal gedecoreerd en er zijn aangepaste menu’s die het Alaska erfgoed van de cruiserederij vieren. Nieuwe gerechten zijn bedacht door Holland America Line’s master chef Rudi Sodamin samen met de andere leden van de Culinary Council Jonnie Boer, David Burke, Elizabeth Falkner en Jacques Torres. Ook is er een jubileum editie van het bekende dessert Baked Alaska.

Twee nieuwe Alaska bieren

Hoewel het niet makkelijk is in Alaska bier te brouwen, is het aan boord één van de populairste drankjes. Holland America Line heeft momenteel bier van de Alaska Brewing Company aan boord, zowel op de menukaart als tijdens proeverijen. Voor het 70-jarig jubileum wordt het assortiment uitgebreid met een exclusieve Holland America Line pils. Een ander exclusief jubileum biertje van de Denali Brewing Company is beschikbaar voor de Denali gasten tijdens hun Land+Sea Journey.

 

 

Memorabele verrassingen

Gasten worden verwend tijdens hun 2017 Alaska cruise of Land+Sea Journey, door onder andere een ‘bon voyage’ feest en een 70-jarige champagne toast tijdens iedere cruise. Voor of na hun cruise genieten gasten die op een Land+Sea Journey zijn van onder meer speciale jubileummenu’s en andere verrassingen tijdens het landprogramma. Ook ontvangen de gasten een rugzak met een speciaal in het eigen land ontworpen logo van Tlingit en Athabascan-kunstenaar Crystal Worl.

Zeven schepen met 135 Alaska vertrekken in 2017

Om nog meer gasten in staat te stellen in 2017 naar Alaska te gaan met Holland America Line, heeft de rederij een zevende schip in het gebied toegevoegd. Met ingang van dit voorjaar bieden het ms Amsterdam, ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Noordam, ms Oosterdam, ms Volendam en ms Zaandam in totaal 135 Alaska vertrekken – meer dan elke andere cruiserederij.
Holland America Line biedt 126 7-daagse cruises en negen 14-daagse Great Land Explorer cruises vanaf eind april tot eind september. Een hoogtepunt van elk Alaska avontuur is het cruisen langs schilderachtige gebieden, waarbij gasten de gelegenheid hebben om Glacier Bay, Hubbard Gletsjer, Tracy Arm en/of de Twin Sawyer Gletsjers te bekijken.

Land+Sea journeys combineren een Alaska cruise met een verkenning op land
Holland America Line’s prijswinnende Land+Sea Journeys combineren een 3-, 4- of 7-daagse Inside Passage of Glacier Discovery cruise met een uitgebreid landprogramma in Yukon. Holland America Line is de enige cruiserederij die must-see gebieden als Denali National Park – het middelpunt van iedere Land+Sea Journey – combineert met niet platgetreden gebieden als Dawson City in het hart van Klondike Gold Rush land. Met een verblijf tot drie dagen in Denali National Park, waarbij wild wordt gespot in een spectaculaire omgeving, zijn de Land+Sea Journeys zo opgezet dat het beste van Alaska’s wildernis, fauna, inheemse cultuur en geschiedenis aan bod komt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.