Ga met de hele familie op vakantie naar Jordanië!

Jordanië is zowel voor jong als oud een bestemming uit je dromen. Van de allerkleinsten die in pierenbaden kunnen spetteren tot stoere pubers die in de voetsporen van Lawrence of Arabia treden: er is voor ieder wat wils.

petra-jordanie

Foto © R. Gerdes & W. Kok – Sawadee Reizen

Beleef de magie van Petra, klim en klauter door de Wadi Mujib, ervaar het Bedoeïenenleven in de Wadi Rum woestijn, blijf drijven in de Dode Zee en ontdek de wondere onderwaterwereld in Aqaba. Beleef het 1001 nacht sprookje in een fantastische familievakantie!

 

 

Petra

De roze stad Petra is één van de Zeven Wereldwonderen en zowel kinderen als (groot)ouders kunnen zich er dagen vermaken. Bewonder de uitgehouwen stad vanaf de rug van kameel of vanuit een koets die voortgetrokken wordt door paarden. Waag de klim naar van 800 traptreden naar de Monastery of misschien zelfs nog leuker: ga op een ezeltje. Drie avonden per week is het Petra by Night: de Siq en de Treasury worden verlicht met 1.800 kaarsen. Alsof je in een sprookje beland bent!

Wadi Mujib

Vlakbij de oostkust van de Dode Zee ligt het enorme Mujib Biosphere Reserve. Dit natuurreservaat ligt in de diepe Wadi Mujib kloof die in de Dode Zee eindigt. Er zijn meer dan 420 soorten planten, 102 soorten vogels en vele soorten roofdieren. Zo vind je er vossen, hyena’s, jakhalzen, wilde katten en wolven. Zeker voor kinderen is dit de place to be: maak een te gekke kanotocht of ga voor een sportieve hike, waarbij je over rotsen klautert of tegen watervallen op moet klimmen. De meeste wandeltochten door de prachtige kloof beginnen bij de Dode Zee. Bij sommige wandelingen baan je je een weg door het water, neem dus droge kleren mee!

 

 

Wadi Rum

Het knalrode woestijnlandschap van de Wadi Rum is adembenemend mooi; niet voor niets wordt de woestijn ook wel de Vallei van de Maan genoemd. Treed in de voetsporen van Lawrence of Arabia en trek met een kameel door de woestijn, laat met een jeep het zand opstuiven of bewonder de rotsformaties vanuit een luchtballon. Klim en klauter op de rotsen en ga op zoek naar de 4.000 jaar oude tekeningen. ’s Avonds ervaar je het bedoeïenenleven als je blijft kamperen in een tentenkamp; bij het kampvuur geniet je van een traditionele maaltijd, een kop zoete thee en bovenal van de schitterende sterrenhemel.

Aqaba

Aqaba ligt in het zuidelijkste puntje van Jordanië, aan de Rode Zee. De moderne hotels liggen gelijk aan het strand en in de omgeving is van alles te beleven. Struin door de souk vol met souvenirs of breng een bezoek aan het archeologisch museum. Wie durft gaat voor een ritje op de banaan of geniet al snorkelend van de kleurrijke onderwaterwereld. Nog wat te jong voor een snorkeltocht? Dan is een boottrip in een glasbodemboot zeker een aanrader!

aqaba-jordanie

Dode Zee

Zwemdiploma of niet: in de Dode Zee kan helemaal niemand zwemmen! Drijven is de enige optie. Kijk wel uit dat het zoute water niet in je ogen komt: dat prikt gigantisch. De droom van ieder kind komt hier uit: in de modder springen mag! De hotels aan de Dode Zee zijn allemaal even prachtig met enorme zwembaden en pierenbaden voor de kleintjes. Papa en mama ook toe aan een relaxmomentje? Laat jezelf dan verwennen met een goede scrubbehandeling of massage in de luxe spa’s.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.