Van varen over de Vltava rivier tot beklimmen van de Adršpach-Teplice: ontdek een actieve vakantie in Tsjechië!

Wie van outdoor houdt kan zijn hart ophalen in Tsjechië. Het land biedt diverse mogelijkheden voor liefhebbers van een beetje actie. Van windsurfen tot fietsen en van varen tot bergbeklimmen: CzechTourism zette de top 10 outdoor activiteiten op een rij.

paragliding-beskiden

1. Vaar op de Vltava rivier

De bekendste rivier van Tsjechië, de Vltava rivier, is bij uitstek geschikt om vanaf het water te ontdekken. Start in het middeleeuwse stadje Český Krumlov en maak een tocht met een opblaasbaar vlot of ga de rivier af per kano. Het is mogelijk zowel overdag als ’s nachts een vaartocht te maken. Alle bootverhuur vindt plaats in Český Krumlov.

 

 

2. Fietsroute langs het IJzeren Gordijn

De fietsroute langs het voormalige IJzeren Gordijn is een belevenis voor wie van fietsen én geschiedenis houdt. De restanten van het IJzeren Gordijn in Tsjechië starten bij de Beiers-Tsjechische grens en gaat via het Boheemse Woud naar Moravië. De overblijfselen uit het tijdperk zijn nog duidelijk zichtbaar, vooral in Podyjí National Park. Hier vind je niet alleen geschiedenis, ook kun je er terecht voor de Dyje rivier, hoge rotsformaties en wijngaarden.

3. Windsurfen in de meren van Tsjechië

Windsurfliefhebbers reizen af naar het stadje Lipno. Deze populaire surfbestemming ligt in de regio Zuid-Bohemen, tussen Kovářov en Černá v Pošumaví. Wie liever een andere watersport beoefent of graag op het strand ligt, is hier ook op het juiste adres.

4. Koninklijk paardrijden

Wie op vakantie graag wil paardrijden, kan z’n hart ophalen in Tsjechië. In Kladruby vind je oudste paardenfokkerij van de wereld. Hier kun je niet alleen de Kladruber en Tsjechische volbloedpaarden bekijken, ook kun je hier lessen volgen of een ritje maken in een historische paardenwagen. In Konopiště ligt de Favory stoeterij, het voormalige eigendom van Franz Ferdinand. Je kunt hier rijden op een van de honderd koninklijke paarden en les krijgen. In de winter kun je paardensleetochten maken.

5. Vissen in Třeboň

Het hoogtepunt van de vissers in het Zuid-Boheemse Třeboň vindt elk jaar plaats in het najaar: dit is het moment dat ze volgens traditie de vijvers oogsten. Om dit te vieren worden hier van begin oktober tot eind november diverse visdemonstraties georganiseerd en kun je de verkoop van de gevangen vis bijwonen. Ook kun je hier terecht voor een glas wijn en diverse lokale versnaperingen.

 

 

6. Beklim de Adršpach-Teplice

Is klimmen meer iets voor jou? De verschillende klimroutes van Adršpach-Teplice brengen je op zandstenen rotsen. Vanaf de top heb je een uitgestrekt uitzicht op het boslandschap en andere rotsformaties. Wie iets minder ervaren is kan verschillende cursussen volgen.

7. Off-road scooters in het Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is de ideale plek voor een avontuurlijke vakantie. Er zijn ontzettend veel mountainbikestrails en avontuurlijke wandelingen. Op een andere manier naar beneden? In Spindleruv Mlyn is het mogelijk om een driewieler te huren. Nu niet denken dat dit er kinderachtig uitziet, want de stoere wagen waarbij je een helm moet dragen is het zeker niet. Er is een uitgezette route die je kan volgen. Sinds kort is het nu ook mogelijk om een off-road scooter te huren. Kort gezegd; een step met dikke banden en vering. Er is een speciale route van 7 km.

8. Tours door de Sloupsko-Šošůvské grotten

De Sloupsko-Šošůvské grotten in Moravië bestaan uit een uitgebreid complex van grotten, gangen en kloven. Dagelijks kun je deelnemen aan verschillende tours, die je onder meer langs de kloof Stupňovita Abyss brengen. Over deze kloof vind je een smalle brug die doet denken aan die uit de grotten van de Lord of the Rings-films. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de archeologische tentoonstelling in Kůlna Cave.

9. Fietsen langs de wijngaarden in Zuid-Moravië

Wie van wijn én fietsen houdt, is aan het juiste adres in Zuid-Moravië. Hier liggen de Moravische Wijnroutes, die je langs gemarkeerde fietssporen van in totaal 1200 kilometer brengt. Je fietst over glooiende landschappen en komt onderweg diverse uitkijkpunten, bossen en vele wijngaarden tegen. De routes variëren in moeilijkheidsgraad: zo is de Strážnická route geschikt voor iedereen, maar kost de Znojemská route wat meer moeite.

10. Paragliding in Beskiden

Last but not least: Paragliding. Voor de echte avonturier die van spanning houdt. In het bosrijke natuurpark Beskiden is het mogelijk om te paragliden. Er zijn diverse heuvels waar het paragliding vanaf mogelijk is. Beskydy Flight School verzorgt de vluchten en heeft professionele instructeurs. Bewonder het landschap van Moravië van bovenaf en zweef als vogel in de lucht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.