Kythnos, het wandeleiland van Griekenland

Kynthos is een bergachtig eiland met veel mooie kleine baaien. Het is een onderdeel van de Cycladen eilandengroep en het ligt boven Serifos en onder Kea. Mericha is de havenstad van het eiland en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

In de lente is het prachtig wandelen over het eiland Kynthos. Overal zijn bloemen en groene velden te vinden en de natuur ontwaakt zichtbaar uit haar winterslaap. Het weer wordt beter, de zee warmt op en het nachtleven komt langzaam weer op gang.

De hoofdstad van het eiland ligt bijna op het midden van het eiland en draagt de naam Chora of Mesaria. Deze stad kent vele mooie kerken en steegjes met prachtige versieringen. Laat je smartphone in je broekzak en verdwaal door de smalle steegjes van de stad.

 

 

Het eiland is niet zo toeristisch en dat maakt het een perfecte bestemming om lekker tot rust te komen. Door het afwisselende landschap, met vooral een verschil in hoogtes, is Kynthos een prachtig eiland voor een wandelvakantie.

 

 

Doordat er weinig toerisme is op het eiland, zijn bepaalde plekken lastiger te bereiken met het openbaar vervoer, maar des te beter zijn deze lopend te bereiken. Het beste strand ligt vlakbij Agios Stefanou en dit strand is alleen te voet te bereiken. De perfecte plek om even te ontspannen na een wandeling.

Voor meer informatie kijk op:

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.